L'Audiència de Girona entrarà en funcionament la tardor del 2011

La nova seu tindrà 16.000 metres quadrats

Tardor de 2011. Aquesta és la data que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha fixat perquè la nova seu de l'Audiència de Girona pugui començar a funcionar. Els treballs de construcció van iniciar-se el juny de l'any passat i es preveu que s'acabin en un termini d'un any. Un cop finalitzats, començaran els treballs d'equipament que duraran aproximadament dos mesos.

La nova Audiència de Girona es convertirà segons la consellera de Justícia en la primera audiència provincial que tindrà instal·lacions adaptades per promoure els judicis amb jurat. L'edifici tindrà una superfície de gairebé 16.000 metres quadrats i acollirà onze òrgans: quatre seccions de l'actual audiència –situada al Barri Vell-, tres jutjats socials, tres contenciosos administratius i el Jutjat de Menors. Segons la consellera, però, l'edifici tindrà capacitat per ampliar fins a sis el nombre d'òrgans instal·lats. 'Tindrà la possibilitat de créixer fins a un 50%. Traslladarem onze òrgans però l'edifici tindrà un potencial de creixement d'entre cinc i sis òrgans més', ha explicat.

La nova seu constarà de cinc plantes i dues plantes soterrànies. El trasllat de detinguts per dins de l'edifici es farà sense necessitat de ser vist per al públic. 'Hi haurà un accés directe des de les garjoles fins a les sales de vistes', ha dit Tura.

La construcció del nou edifici de l'Audiència de Girona han suposat una inversió de 20MEUR, la segona més gran del departament a Catalunya després de la ciutat de la Justícia.

'L'organització de la justícia a Girona millorarà molt'

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha anunciat que a finals del 2010 es crearà un sisè jutjat especialitzat en penal. Segons Tura, però, aquest no serà l'únic canvi. Un jutjat fins ara mixt s'especialitzarà en mercantil per tal de donar resposta a les necessitats judicials que hi ha a les comarques gironines. 'La situació de crisi econòmica ha fet créixer molt els assumptes en matèria mercantil', ha explicat la consellera.

A finals del 2009, es va crear el setè jutjat de primera instància. Amb aquest nou mapa d'òrgans, la consellera assegura que 'l'organització de la justícia a Girona millorarà molt'.