Pep Nogué i la Fundación Tony Manero tanquen el primer cap de setmana del Gastromusical

El festival continuarà el proper cap de setmana amb el Gastrokids & Familiaria

  • Un dia més la sala estava plena a vessar d'assistents. Elsa Barriga / Molí de l\'Escala
    Un dia més la sala estava plena a vessar d'assistents
    Fotos: Elsa Barriga / Molí de l\'Escala
  • Els protagonistes del Gastromusical d'ahir a la nit. Elsa Barriga / Molí de l\'Escala
    Els protagonistes del Gastromusical d'ahir a la nit
    Fotos: Elsa Barriga / Molí de l\'Escala

Els productes del territori amb el segell Girona Excel·lent i els ritmes de la Fundación Tony Manero van tancar ahir a la nit el primer cap de setmana d’activitats del festival Gastromusical del Molí de l’Escala. El festival continuarà el proper cap de setmana amb les propostes del Gastrokids & Familiaria al Jaciment d’Empúries.

“Avui ens menjarem el territori a mossegades”, assegurava ahir abans de començar la darrera nit del Gastromusical el cuiner Pep Nogué que reivindicava, “els magnífics productes del nostre territori”. En aquest sentit, la proposta gastronòmica es va centrar en els productes Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Entre altres propostes, Nogué va proposar, entre altres plats, una coca de figues amb fetge gras amb plàncton marí de Coll Verd i Anxoves de l’Escala, Carpaccio de botifarra de bolets amb flocs de formatge cofat de La Xiquella, microbrots i oli de picada, Fesols de Santa Pau amb seitons i salsa julivertada o un gelat de Ratafia Russet amb teules de Galetes Trias.

Després del concert com sempre va ser el torn de la música que per a la darrera nit del Gastromusical va ser de la Fundación Tony Manero. Per primera vegada en els seus 20 anys de trajectòria, el grup va actuar en formació de quintet acústic, amb Paquito Sex Machine i Miguelito Superstar al capdavant, recuperant clàssics del seu repertori difícils d’escoltar i donant un nou color als seus hits disco.

Gastrovermut

Les activitats del Gastromusical ahir dissabte es van iniciar amb el Gastrovermut, que va comptar amb la música de Santiso. Al jardí del Molí de l’Escala i reivindicant els clàssics del vermut, el Gastromusical va servir de taló de fons per a la presentació del primer treball discogràfic de José Luis SantisoFortuna.

Gastrokids & Familiaria

La programació del Gastromusical es tancarà el proper dissabte 22 de juliol amb el Gastrokids & Familiariala Festa de la Cultura en Família a Empúries. La proposta arribarà a la segona edició amb un ampli ventall d’activitats d’ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiquesL’objectiu de la jornada és apropar les famílies i els infants al jaciment arqueològic d’Empúries, atrets per un programa lúdic que inclourà tallers relacionats amb l’antiguitat (com el d’arqueologia, ungüents, policromia o escriptorium), visites guiades teatralitzades durant tot el dia, taller de ceràmica antiga, tallers de música i gastronomia (empotar anxoves, cuina de les àvies, Projecte Sèpia i de recuperació de cançons antigues), titelles romanes o passeig en carro de cavalls (biga romana).

La jornada finalitzarà amb el concert de SP3, el grup musical del Club Super3 a l’Àgora de la ciutat grega d’Empúries.

El Gastromusical

El Gastromusical és una iniciativa pionera promoguda pel restaurant Molí de l’Escala que uneix música i gastronomia. Un artista i un cuiner s’expressen la mateixa nit, l’un a l’escenari i l’altre als fogons i el resultat és una combinació exquisida de plaers intensos. El xef convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil del músic que actuarà a continuació. La intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors esdevenen els ingredients bàsics per a unes nits màgiques en un entorn privilegiat: l’Empordà