El regidor de l'exhibició militar a l'Escala: ''He estat víctima de la situació política''

Assegura que ha patit un "linxament" i que cal una "reflexió"

L'exregidor del PDeCAT de l'Escala, Martí Guillem, assegura que ha estat "víctima dels seus errors" i de "la situació política actual". Guillem ha valorat aquest dilluns la seva dimissió arran de l'exhibició militarque divendres es va fer davant del seu càmping de l'Escala (Alt Empordà).

"He estat víctima d'un linxament personal", ha afirmat tot insistint que "cal una reflexió sobre si això ens portarà on volem". En aquest sentit, Guillem ha remarcat que no ha estat la única "víctima" i que si ara repetís d'activitat potser ho faria diferent.

En referència al referèndum, ha dit que ha pres la decisió per no perjudicar el procés però ha afirmat que "no hem de tenir pressa per convocar consultes que tenen certes dificultats". Guillem també ha assegurat que ell sempre ha cregut que no hi havia fractura social però ha matisat que, després dels fets, veu una "esquerda" a la societat catalana.

L'actuació, que es va fer davant de les instal·lacions, simulava un assalt en línia de costa on els militars, armats, feien ràpel i nedaven fins arribar a les dependències del càmping. Un cop dins van organitzar una conferència i van visitar una exposició que explicava els orígens de la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà). "Vist el rebuig que ha generat a la societat i tot i que la majoria de clients ho han vist bé, vaig prendre la decisió", ha insistit. Tot i això, ha dit que si hagués de tornar a fer un acte així, potser ho faria "en un altre format menys mediàtic".

Amb tot, Guillem ha remarcat que no ha estat l'"única víctima" del clima actual (en clara referència a l'exconseller Jordi Baiget) i ha afirmat que "cal una reflexió". "Potser un clima més tolerant i menys maniqueu sumaria més gent al procés". En aquest sentit, ha afegit que "no anem bé amb la divisió entre bons i dolents" i que "s'han d'acceptar idees discrepants per incorporar el màxim de gent". Un màxim, ha dit, que "no es troba als extrems sinó al mig".

Guillem ha insistit que "no és cap crítica" al Govern i que mai faria res que pogués perjudicar-lo. Malgrat això, ha afirmat que "cal eixamplar el procés i no hauríem de tenir pressa en convocar una consulta que té certes dificultats". L'exregidor, que de moment només deixa l'acta i que no preveu per ara desvincular-se del PDeCAT, ha dit també que ell sempre ha defensat que no hi ha fractura social a Catalunya però que, arran dels fets, "potser hi veig una certa esquerda".

Sense pressions del partit

Amb tot, ha elogiat la secció local del partit i ha negat cap tipus de pressió per fer-lo plegar. "Al contrari, he rebut moltes trucades de suport tant dels cossos de seguretat com de membres de tots els colors polítics", ha insistit. Ha criticat, en canvi, la persecució a la que, afirma, l'han sotmès algunes persones a les xarxes socials i en algunes webs. Per això, ha repassat el seu currículum polític i la seva història familiar tot remarcant que els seus cognoms no deixen dubtes de la seva "catalanitat".