Interior evita pronunciar-se sobre l'exercici d'assalt fet al càmping de l'Escala

El conseller Jordi Jané inaugura la nova comissaria compartida de Banyoles

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha evitat valorar l'exercici d'assalt que l'Exèrcit i la Guàrdia Civil han fet aquest divendres davant d'un càmping de l'Escala (Alt Empordà). "No hi puc entrar en cap cas, i la meva actitud no pot ser altra; no em correspon fer cap tipus de comentari", ha dit Jané.

El conseller ha inaugurat aquest divendres la nova comissaria compartida dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles. Jané ha posat l'equipament com a "exemple" per avançar "cap a un concepte de policia global a Catalunya" i ha avançat que al 2019 s'haurà reformat la part de la comissaria que correspon als Mossos.

El conseller també ha presidit la junta de seguretat al municipi, on s'ha fet balanç de les actuacions del 2016.

Un 4,6% menys de fets delictius

A la junta local de seguretat, el Departament d'Interior, l'Ajuntament de Banyoles i els cossos policials han passat balanç de les dades del 2016. Durant l'any passat, el número de fets delictius a la capital del Pla de l'Estany es va reduir en un 4,6% (passant dels 637 del 2015 als 608). En paral·lel, també es van incrementar les detencions (en un 35,3%).

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha subratllat la reducció dels fets penals i ha dit que s'està anant en la "bona línia". Pel què fa a tipologies, l'alcalde també ha explicat que aquell il·lícit més habitual a la ciutat és el furt (que representa el 50% de les denúncies).

Entre aquells delictes que han augmentat, però, hi ha els robatoris amb força a habitatge. Es va passar de 6 a 23. Tot i això, tant l'alcalde com el conseller han volgut deixar clar que al darrere d'aquest augment hi havia una banda de xilens.

Aquest grup, que també actuava en altres municipis de la zona, s'havia especialitzat a cometre aquests delictes. Sobretot, van actuar durant el primer trimestre del 2016. "La resposta policial conjunta i una ràpida actuació va permetre detenir-los", ha precisat el conseller.

Per últim, tant Jané com Noguer han volgut posar de relleu que la mitjana de fets delinqüencials a Banyoles se situa "per sota de la meitat" de la resta de Catalunya. A la ciutat, es cometen 31,5 delictes per cada mil habitants. Al conjunt del país, aquesta xifra se situa per damunt dels 64.