El càmping de l'exhibició militar diu que volien ''apropar les tasques d'aquests cossos a la societat''

Asseguren que en cap moment hi van haver armes o material bèl·lic dins del recinte

La direcció del càmping Illa Mateua a l'Escala (Alt Empordà), on aquest divendres es va realitzar una exhibició militar, ha explicat que la intenció no era cap altra que "apropar les tasques que realitzen aquests cossos de seguretat a la societat". Asseguren però, que "en cap moment" hi va haver material bèl·lic ni cap tipus d'arma dins del recinte, i concreta que el càmping va oferir les seves instal·lacions per poder realitzar una exposició i una conferència posterior a l'exhibició. En un comunicat ressalten que la valoració per part del públic va ser "positiva" i que s'havia informat prèviament als clients, a qui que van oferir la possibilitat d'assistir a l'exhibició. Des de la direcció recorden que també col·laboren amb el cos de Mossos d'Esquadra i es mostren "orgullosos" de participar en diversos projectes solidaris i mediambientals.

La polèmica es va generar aquest divendres quan una vintena de membres de l'Exèrcit van fer una exhibició militar davant les costes de l'Escala. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes de combat.

En total, van participar disset militars i sis membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques(GEAS) de la Guàrdia Civil. L'exhibició va aplegar nombrosos clients a la zona de la piscina des d'on van poder veure les maniobres.