Més de 400 professionals en xarxes òptiques transparents es reuneixen a Girona

El Palau de Congressos també serà l’escenari de la 22a edició dels Premis a l’Exportació

Aquest mes de juliol, el Palau de Congressos de Girona alberga dos esdeveniments rellevants: la 19a edició del Congrés Internacional ICTON (Internacional Conference on Transparent Optical Networks) i la 22a edició dels Premis a l’Exportació.

Pel que fa a la 19a edició del Congrés internacional ICTON (International Conference on Transparent Optical Networks), està tenint lloc a la ciutat del 2 al 6 de juliol i està organitzat per l’Institut d’Informàtica i Aplicacions de la Universitat Politècnica de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya. La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, va participar a la inauguració del Congrés.

Hi assistiran més de 400 professionals de tot el món (sobretot Europa, Estats Units, Canadà i Japó) que, a més de les jornades de treball, gaudiran d’activitats i visites per la ciutat, entre les quals hi haurà rutes guiades, mostres de música popular i un còctel de benvinguda a la plaça dels Jurats.

Per altra banda, aquest divendres tindrà lloc al Palau de Congressos la 22a edició dels Premis a l’Exportació organitzats per la Cambra de Comerç de Girona, acte en el qual es reconeix i s’estimula la projecció exterior de les empreses de les comarques gironines. Els premis tenen un gran prestigi en el món empresarial, ja que reconeixen la bona tasca de les empreses en un àmbit crucial per al seu creixement i per a l’economia general de les comarques gironines i el conjunt del país. Es preveu que unes 200 persones assisteixin a l’acte.

La regidora Glòria Plana Yanes ha apuntat que “el turisme de congressos aporta una gran riquesa a la ciutat, tant a nivell econòmic com de turisme de qualitat, i ajuda a donar continuïtat a la línia estratègica de promoció turística de Girona”. “La participació per part de l’Ajuntament en accions que ajudin en la captació de nous esdeveniments són de cabdal importància per a la consolidació del turisme”, ha recalcat.