Quimi Portet obre avui l'Acústica que omplirà Figueres de música amb una trentena d'actuacions

Els organitzadors esperen que passin pel festival un total de 35.000 persones

L'excomponent d'El Último de la Fila donarà el tret de sortida aquest dimecres a la novena edició de l'Acústica. El concert tindrà lloc a partir de les deu del vespre al claustre Ramon Muntaner. Segons ha explicat el director de l'Acústica, Xavi Pascual, Portet era una de les assignatures pendents del festival 'ja que ja fa molts anys que el volíem incloure en la programació però mai havia estat possible'.

Quimi Portet, que va viure uns anys a l'Alt Empordà, a Avinyonet de Puigventós, presentarà el seu darrer disc 'Viatge a Montserrat' amb un estil escènica que proposa la interacció del públic amb intervencions il·larants i surrealistes.

La primera jornada de l'Acústica comptarà amb dues actuacions més en dos locals del centre. El cantautor Quim Vila exclamarà 'Quina merda tot' al Soul Cafè a les onze de la nit i el polifacètic Miqui Puig farà un recorregut per les seves creacions i les versions que l'han acompanyat en el seu llarg viatge musical a El Federal a partir de mitjanit.

30 actuacions en 7 escenaris

Aquesta nova edició de l'Acústica, que tindrà lloc de l'1 al 5 de setembre, comptarà amb més d'una trentena d'actuacions repartides per set escenaris a l'entorn del Museu Dalí. Tal com ha explicat Pascual, s'ha volgut potenciar l'espai de la plaça Josep Pla 'perquè té una capacitat de públic important gairebé igual al de la plaça de l'Ajuntament que històricament ha estat l'escenari principal'.

Únicament tres dels concerts del caretll seran de pagament. És per aquest motiu que s'espera que la crisi no afecti al festival i s'aconsegueixi un nombre d'espectadors similar a la de l'any passat, que es va xifrar en uns 35.000. Segons l'alcalde de Figueres, Santi Vila, l'Acústica és un dels grans esdeveniments anuals de la ciutat. 'Si hi ha dos mesos especialment màgics i intensos a la ciutat són el mes de maig amb les Fires i el setembre amb l'Acústica i la Mostra del Vi', assegura.

Gran varietat estilística

L'Acústica pretén esdevenir el veritable aparador musical català. És per això que la seva programació es caracteritza per la varietat estilística. S'ofereix una gran varietat estilística que va del rock al folk passant pel mestissatge, la rumba, la cançó d'autor i el pop independent. 'Intentem fer un retrat del panorama musical català sense encasellar-nos en un estil concret', afirma Pascual.

En aquest sentit, en cinc dies s'hi podrà veure Love of Lesbian, Titot i David Rosell, Sanjosex, Pascal Comelade, At Versaris, Marina d'Ojos de Brujo en solitari, Els Amics de les Arts, Delafé y las Flores Azules, La Troba Kung-Fú, Miquel Abras, Roger Mas, Mishima o la Dharma en acústic entre molts altres. A més, una de les novetats d'enguany serà el 'karaoke-live' on, qui ho vulgui, podrà cantar en directe acompanyat per una banda de rock.