Olot vol tenir una diagnosi que permeti establir els principals reptes que té el nucli antic i dissenyar un conjunt d'actuacions per a la seva regeneració urbana. Tot plegat s'ha d'articular a través de l'anomenat PIAM. El projecte, que forma part del programa '+ B Sumem des dels barri', es va iniciar l'any 2014 amb el disseny d'un document similar per al barri de Sant Miquel.
En els darrers anys, s'han fet diversos estudis sobre el centre del municipi que han servit de base i de punt de partida per aquest nou document, en el qual el consistori està treballant. En els darrers mesos s'ha iniciat la primera part del projecte, que ha consistori en trobades amb representants de diversos col·lectius. A més, s'han creat dos grups de treball que agrupen entitats i departaments de l'Ajuntament.
La segona fase, que s'ha posat en marxa ara, ha de determinar els reptes i les necessitats del barri a través de la participació ciutadana. Per això, s'han posat en marxa espais de participació a sis equipaments públics (l'Oficina de Turisme, l'Escola d'Art, l'Ajuntament, el CASG, la Biblioteca i el Mercat). També s'han creat qüestionaris online, es faran entrevista i s'organitzaran activitats. A més, els veïns podran dir la seva a través del web dedicat al projecte (nuclianticmesb.cat) i a les xarxes socials a través de l'etiqueta #OlotMésB.
Un cop s'obtinguin les aportacions ciutadanes, s'iniciarà una tercera fase on es definiran els objectius i les accions a realitzar, que es plasmaran en un document final.
Corominas ha animat als veïns a participar-hi i ha avançat que "poc a poc anirem definint les accions de millora del barri, tal i com hem fet en el cas de Sant Miquel". Per la seva banda, el regidor delegat al Nucli Antic, Estanis Vayreda, ha assegurat que la iniciativa està oberta a tothom.