Dos detinguts a la Jonquera per tràfic de marihuana

Els arrestats són un home i una dona de nacionalitat russa

La Guàrdia Civil va detenir el 3 de juny un home i una dona de 44 i 33 anys i de nacionalitat russa que portaven 17,6 quilos de marihuana amagats sota el seient del copilot del cotxe en el qual anaven. El decomís va tenir lloc dissabte passat cap a les set de la tarda quan una patrulla va aturar a la Jonquera (Alt Empordà) un vehicle amb matrícula russa que circulava en direcció França.

Els agents van detectar que la tapisseria del seient del copilot semblava haver estat manipulada i al seu interior hi van trobar diverses bosses on hi havia amagada la droga. Per tot plegat, l'home i la dona van ser arrestats per un presumpte delicte contra la salut pública. La droga i els detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

El 7 de juny la Guàrdia Civil van interceptar el conductor d'un cotxe que duia 13.000 euros amagats en bosses en el maleter del vehicle. L'home, de nacionalitat francesa, viatjava en direcció nord. La Guàrdia Civil va comissar gairebé tots els diners i només va permetre que el francès passés la frontera portant al damunt 1.000 euros (que és el màxim d'efectiu que es pot dur si no es declara abans). L'acta d'intervenció, així com tots els diners restants, s'han enviat al Servei Executiu de la comissió per a la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.