Expedienten els locals de l'ex-alcalde de Platja d'Aro i del president de la FOEG

S'han iniciat els tràmits després d'envair la via pública incomplint la normativa municipal

L'Ajuntament de Platja d'Aro ha iniciat els tràmits per expedientar els restaurants Llevant i Tamarindo, propietat de l'ex-alcalde del municipi, Joan Giraut i també el restaurant Araut del president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas. Segons informa Ràdio Sant Feliu, aquests establiments tenien elements a les terrasses que ocupaven més espai del permès, incomplint així la normativa municipal pel que fa a l'ocupació d'espais públics. És per aquest motiu que una patrulla de la Policia Municipal acompanyada de membres de la Brigada es van desplaçar fins als restaurants de Giraut, entre els quals també s'hi va incloure l'antic cinema Ivan, per tal de retirar el mobiliari mal ubicat. Amb tot la seva intervenció no va ser necessària perquè els responsables dels establiments ja es van encarregar de situar correctament els elements objecte de la denúncia. Més concretament es va trobar una nova ubicació per a la gelateria i la creperia, mentre que la tarima destinada a la venda de crispetes es podrà mantenir fins al setembre segons ha assegurat el regidor de Mobilitat, Josep Maria Bas, al dir que altres gelateries ocupen un espai similar al llarg de tot l'estiu.

Un altre dels establiments que va rebre la visita de la Policia Local i la Brigada municipal va ser el restaurant Araut propietat de Jordi Comas on sí va ser necessari intervenir per a retirar les jardineres que ocupaven més espai del permès.

Procediment habitual

En el moment que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro detecta que un establiment no s'adequa a l'espai de la via pública que li és assignat es notifica al propietari del negoci perquè corregeixi aquesta situació. Si l'establiment advertit fa cas omís de l'advertència aleshores es redacta un decret d'alcaldia el qual obliga a la retirada de tots aquells elements que suposin l'incompliment de l'ordenança municipal abans de 48 hores des de que es fa efectiva la seva entrega al propietari. Si passat aquest termini la problemàtica no s'ha resolt aleshores la Policia Local i la Brigada són els encarregats d'executar el decret i retirar el mobiliari sobrant. El cost que es desprèn d'aquest acció va a càrrec dels propietaris dels negocis.