El jutjat per violar la parella, condemnat només per trencar l'ordre d'allunyament

L'Audiència li imposa una pena de 6 mesos

L'Audiència de Girona ha imposat una condemna mínima a un veí de Girona, Juan Carlos Antonio Melero, que s'enfrontava a 13 anys de presó per haver violat la seva parella el juliol del 2015. El tribunal només li imposa mig any de presó per trencament de condemna, perquè Melero tenia vigent una ordre d'allunyament i la va incomplir. Però la sentència l'absol dels delictes d'agressió sexual, coaccions i maltractament perquè no té prou elements per condemnar-lo. Sobretot, perquè el dia del judici la dona es va fer enrere i va retirar l'acusació. El tribunal conclou que "no ha quedat provat" que l'home la fes entrar al seu pis, la forcés a anar a la dutxa i, un cop allà, la penetrés i l'obligués a fer-li una fel·lació.
 
Els fets van tenir lloc el 17 de juliol del 2015. Aleshores, Melero tenia vigent una ordre d'allunyament de la seva parella, dictada per un jutjat de Girona el 2 de març del 2014. No es podia apropar a menys de 250 metres d'ella.

Allò que ha quedat clar del cas és que, el dia dels fets, el processat va incomplir aquesta prohibició. De la resta de delictes de què se'ls acusava, i que li podrien haver comportat estar-se fins a 13 anys a la presó, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona no n'ha considerat provat cap d'ells.

La sentència recull que, aquell 17 de juliol, Melero "era plenament conscient" que no es podia acostar a la seva parella. Però que tot i això, quan se la va trobar baixant les escales de l'edifici on ell vivia, situat al carrer Figuerola de Girona, va pujar amb ella fins al pis.

Ni forçar-la a entrar ni violar-la

A partir d'aquí, però, l'Audiència subratlla que "no ha quedat provat" que Melero obligués la dona a entrar al domicili. Ni tampoc que, un cop a dins, la forcés a despullar-se, a dutxar-se amb ell, es negués a tornar-li la roba, la penetrés i l'obligués a practicar-li una fel·lació.

El tribunal assegura que no té prou elements per condemnar l'acusat pels delictes d'agressió sexual, coaccions i maltractament. Sobretot, perquè el dia del judici, i quan ja era dins la sala de vistes, la dona es va fer enrere i va retirar l'acusació.

Per això, l'Audiència de Girona absol Melero de tots aquests delictes. Però no del de trencament de condemna, perquè el tribunal ja deixa palès que l'ordre hi era, i que aquell 17 de juliol continuava "plenament vigent". La sentència, doncs, imposa a Juan Carlos Melero una pena de 6 mesos de presó per haver trencat aquesta mesura cautelar.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Juan Mora, no és ferma. S'hi pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem en un termini de cinc dies.