Demanen 13 anys de presó per a un veí de Girona per violar la parella malgrat la dona ha retirat l'acusació

El fiscal demana que sigui sentenciat igualment

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un veí de la ciutat acusat de violar la parella. La fiscalia demana per a ell 13 anys de presó. Els fets van passar el maig de 2015 al pis del processat, que tenia una ordre d'allunyament de la parella des del març de 2014 per una denúncia anterior.

Segons sosté el fiscal, víctima i acusat es van trobar a l'escala del pis d'ell. Llavors, l'home la va forçar a entrar, la va portar fins a la dutxa i, allà, la va violar i la va obligar a fer-li una fel·lació. Quan es van produir els fets, al pis hi havia la filla d'ell, que és menor d'edat.

La dona va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. En aquell moment, el processat tenia una ordre d'allunyament de la víctima per una denuncia anterior. L'ordre estava vigent des del març de 2014 i no li permetia acostar-se a menys de 250 metres de la dona.

Durant el judici, ni el processat –Juan Carlos A. M.- ni la víctima han volgut declarat. La dona només s'ha limitat a reconèixer que, quan van passar els fets, mantenien una relació de parella. Les parts també han renunciat a la declaració dels forenses. A més, l'advocada de la víctima ha retirat l'acusació.

Tanmateix, el fiscal considera que els fets han quedat acreditats durant la fase d'instrucció i ha mantingut la petició de 13 anys de presó per a l'acusat. Concretament, sol·licita 10 anys per un delicte d'abús sexuals, 1 any per trencament de condemna, 1 any per coaccions i 1 any per maltractaments. A més, demana que l'home no es pugui acostar a la víctima a menys de 500 metres durant 5 anys i que no pugui tenir permís d'armes durant 3 anys. El cas ha quedat vist per a sentència.