Una quarantena de persones a l'atur al Pla de l'Estany treballen a través de plans d'ocupació

A més de la feina els empleats es poden formar amb cursos d'entre 60 i 120 hores

En total, a la comarca del Pla de l'Estany han endegat sis projectes de plans d'ocupació excepcional, que mesclen oportunitats laborals amb formació professional per a persones que estan a l'atur. Dos dels projectes han estat per a rehabilitació d'habitatges i d'equipaments d'ús públic i la resta, quatre, relacionats amb tecnologies de la informació i la comunicació.

En aquest darrer apartat hi ha inclòs el pla d'ocupació de digitalització de la documentació d'arxiu. 'Tard o d'hora s'han d'anar digitalitzant tots els arxius del país, i ja tindrem gent formada i preparada per a això', ha valorat Serna que afirma que els plans d'ocupació no es limiten només a sis mesos de feina, sinó que són una oportunitat per a professionalitzar-se en algun sector emergent.

38 persones en atur a la comarca del Pla de l'Estany han estat beneficiàries d'aquests plans d'ocupació que s'han fet a l'Ajuntament de Banyoles, al de Porqueres i al Consell Comarcal.

A més, també han destinat 200.000 euros per a formació, uns cursos dels quals s'han beneficiat 67 persones i a la comarca també hi ha el Pla Inicia de suport a l'emprenedoria que busca recolzar les persones que tenen un projecte de negoci.

Casa dels Oficis

La consellera de Treball, Mar Serna, s'ha mostrat convençuda que Banyoles tindrà una Casa dels Oficis, que servirà per a formar joves en professions amb sortida laboral. Serna ha explicat que ara des del Departament començaran a avaluar els projectes que tenen en aquest sentit, però ja ha avançat que la formació de joves és una de les prioritats per plantar cara a la crisi econòmica i del mercat del treball.