Roses denega el permís per reprendre les obres al Bulli 1846 de Ferran Adrià

Els treballs resten aturats des del març de 2016

L'Ajuntament de Roses ha aprovat denegar el permís d'obres de l'exterior del nou Bulli 1846. La decisió s'ha pres d'acord amb la resolució de la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb data 21 de març, que els ha comunicat que el projecte modificat que van presentar per poder legalitzar els treballs aturats el 2016 i adequar els accessos no s'ajusta a les condicions establertes i que les noves construccions que s'hi incorporen (una caseta de vigilància i un pavelló d'accés) "no són compatibles amb la normativa del Pla Especial".

El govern municipal ha acordat ara requerir als promotors del projecte que, en un termini de dos mesos, aportin un text refós complementari al projecte d'actuacions específiques que "incorpori totes les prescripcions de la Ponència i de la resta d'informes sectorials". Un cop s'hagi fet aquest pas, es podrà iniciar la fase prèvia de tramitació del projecte d'obres complementari amb els canvis proposats.

Fonts municipals han explicat que les dues noves construccions (una caseta de vigilància i un pavelló d'accés) no estaven previstos al Pla d'Actuació Específica que van presentar inicialment i que va rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme. És en base a aquest document, expliquen, que l'Ajuntament concedeix el permís d'obres.

Legalitzar els moviments de terra i fer els accessos

El xef i promotor de l'espai, Ferran Adrià, va presentar un projecte complementari després que el març de 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització. L'objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l'altra, incloure-hi nous espais d'entrada.

Des del consistori han explicat que els canvis proposats impliquen que s'hagi de tramitar per la via d'un text refós que complementi el projecte presentat i el Pla d'actuació específica ja aprovat.

L'ampliació del 20%, a la recta final

Les obres exteriors han de complementar l'ampliació del 20% que s'està fent a l'antic restaurant i que han de convertir-lo en un complex dedicat a la creació gastronòmica. El passat mes de març, Adrià assegurava que preveien tenir acabada aquest ampliació aquest maig i que esperaven que tot plegat coincidís amb l'autorització de la part dels accessos.

El xef va anunciar aleshores que treballaven amb la idea de poder obrir l'any vinent. A més, va detallar que durant els primers dos anys preveuen obrir-lo només amb visites concertades i amb grups reduïts.

Segons han explicat fonts properes a Ferran Adrià, els treballs encara no han finalitzat però es troben a la recta final. A hores d'ara, s'està instal·lant l'estructura que ha de conformar l'espai de 'brainstorming' (pluja d'idees). De noment, no han rebut comunicació oficial de la denegació de la llicència.