En Comú Podem exigeix que l'Exèrcit no faci maniobres en zones d'interès natural a Girona

Recorda que els veïns han expressat en múltiples ocasions el seu malestar

La diputada per Girona d'En Comú Podem, Marta Sibina, ha registrat avui una Proposició No de Llei (PNL) al Congrés dels Diputats per exigir al govern espanyol que l’Exèrcit no faci maniobres militars en zones d’interès natural de les comarques gironines, després de “l’increment” detectat “en els últims temps”. Des de la formació es recorda que els veïns dels voltants de la caserna de l’Exèrcit a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) han expressat “en múltiples ocasions” el seu “malestar” per les “molèsties” que els causen aquestes maniobres.
 
Sibina ha lamentat que l'Exèrcit “ni tan sols té la deferència” d'informar els ajuntaments de les maniobres perquè puguin prendre les “mesures oportunes per garantir la seguretat dels seus veïns”. Es tracta d’una “circumstància” que “no solament crea malestar entre les autoritats municipals i els seus veïns sinó que incompleix la normativa municipal”.

La formació també ha lamentat que l'Exèrcit faci “sense comunicació prèvia a cap autoritat” maniobres militars “en zones protegides” com el paratge natural d'interès nacional de l’Albera (Alt Empordà) o el de l’Estany de Banyoles. A parer de Sibina, això també “incompleix la normativa ambiental”.

Finalment, la diputada ha demanat al govern que l'Exèrcit “respecti” la decisió dels municipis que s'hagin declarat antimilitaristes de forma oficial i descarti fer-hi maniobres.