Sant Joan les Fonts reobrirà el pont de la GI-522 el 12 d'abril

Falta completar el voral peatonal

El pont de la Gi-522 al seu pas per Sant Joan les Fonts, conegut com el Pont del Salt, es reobrirà el pròxim 12 d'abril a la tarda un cop finalitzades les obres de millora i eixamplament. Es tracta d'un tram de 375 metres on els vianants no tenien voreres de pas i havien de passar per la calçada i hi havia un revolt tancat. Després de deu setmanes de treballs, el trànsit s'obrirà de nou en ambdues direccions però amb la previsió que hi hagi talls d'un dels dos carrils de forma puntual per completar el nou voral peatonal. L'alcalde del municipi, Joan Espona, ha destacat que l'obra s'ha fet amb els terminis previstos però ha lamentat que Endesa "no ha fet els deures" a temps. Concretament, no ha enretirat encara les torres elèctriques per canalitzar i soterrar la línia.
 
Els treballs han permès l'ampliació del tauler del pont que passa per sobre del riu Fluvià, dels 6,5 metres que hi havia fins a 11 metres, i la construcció d'un voral per a vianants i bicicarril, així com la millora del traçat de corba de la carretera per facilitar la circulació i augmentar la seguretat en aquest punt. Aquesta actuació permet millorar l'entrada al nucli de Sant Joan les Fonts i l'accés cap a La Canya. El cost total de les obres, que ha assumit el Departament de Territori i Sostenibilitat, és de 742.000 euros.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts està molt satisfet de poder reestablir el trànsit i tornar a la normalitat i agraeix l’esforç tècnic i la paciència dels vilatans per poder dur a terme una obra d'aquesta magnitud. A partir de dijous 13 d'abril ja es podrà reestablir el transport públic i el transport escolar a partir del 18 d'abril, després de Setmana Santa.

La carretera GI-522 comença a l’antiga N-260 a Castellfollit de la Roca, travessa el nucli urbà de Sant Joan les Fonts, i finalitza a la rotonda de la Canya, a Olot. Constitueix l’únic accés viari a Sant Joan les Fonts i, en un tram situat a la sortida del municipi.