Les entitats de cooperació i solidaritat abandonen el Consell Municipal de Girona

Les entitats de cooperació i solidaritat han anunciat aquest matí que pensen abandonar el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona (CMSC) degut a l'incompliment "sistemàtic" dels acords "més rellevants" assolits, com són el de destinar un 0,7% dels ingressos propis a la partida de cooperació, i de l’altra, deixant participar l'exèrcit espanyol a l'ExpoJove de la Fira de Girona.

Segons l'organisme, l’any passat es va destinar un 0,6449% a accions de solidaritat i cooperació, mentre que enguany s’ha passat al 0,6251%, molt lluny del 0,7% acordat pel Consell, i aprovat pel ple de l’Ajuntament en una moció.

Pel que fa a ExpoJove, l’Ajuntament no ha aplicat el Codi Ètic, ni tampoc ha respectat la moció del Parlament de Catalunya del 14 de juliol de 2016 sobre la Desmilitarització (Moció 55/XI). Des de la comissió d’ExpoJove del Consell, creada explícitament per a evitar la presència de les forces armades a la Fira i des d’on s’ha promogut el Codi Ètic de Fira de Girona, "no s’ha rebut cap resposta per part de l’Ajuntament de Girona a les ofertes de suport i assessorament que se li han anat fent durant els darrers mesos".

En aquest sentit, acusen a l'Ajuntament de "tirar per terra" les converses iniciades el 2015 després de decidir de forma unilateral que "no s’aplicarà el Codi Ètic de manera estricta".

No obstant, des de les entitats membres del Consell han assegurat que tornaran a "estendre la mà" a l’Ajuntament "amb la voluntat d’asseure’ns a parlar seriosament d’ambdós temes i respectant les decisions preses al Consell".

Alhora, continuaran defensant la resolució no‐violenta de conflictes, els mecanismes de prevenció, mediació i cooperació, i treballant per construir una ciutadania solidària, oberta i crítica.