Un home en estat crític després de caure-li un llamp a la platja de la Rubina de Castelló d'Empúries

La víctima va patir una aturada cardiorespiratòria i va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta

Els fets van tenir lloc aquest dijous cap a dos quarts de cinc de la tarda a la platja de la Rubina de Castelló d'Empúries, poca estona abans que un fort ruixat descarregués sobre la comarca. La víctima, un francès d'uns 60 anys, havia anat a la platja i ja es disposava a marxar-ne, davant la intensa negror que hi havia al cel.

Just quan passava a tocar de la caseta d'atenció que la Creu Roja té instal•lada al lloc, però, un llamp li va caure al damunt i el va tocar de ple. L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha destacat que l'home va tenir 'la mala sort' de rebre l'impacte de la descàrrega elèctrica al damunt. L'alcalde també ha explicat que, quan hi ha tempesta, la platja de la Rubina 'és perillosa', perquè com que té l'orografia plana, 'qualsevol cosa que tingui alçada fa de reclam'.

A conseqüència de la descàrrega, la víctima va patir una aturada cardiorespiratòria i va quedar estesa a terra greument ferida. Els efectius de la Creu Roja que hi havia a lloc li van fer les primeres cures i de seguida es va activar una ambulància medicalitzada, que va traslladar l'home fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

L'home es troba ingressat des d'ahir a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre hospitalari. Fonts sanitàries han confirmat que el seu estat és crític.