L'acusat del crim de Colera s'en va anar de revetlla després de l'assassinat

Es trobava a la Pobla de Farnals (València)

Després de cometre el crim, Marlon Roberto C.P. va fugir de l'Empordà però per poc temps. Els Mossos d'Esquadra, a través de l'acusada Esther P. del C., el van localitzar a la Pobla de Farnals, a València. "Un sotsinspector dels Mossos d'Esquadra es va posar en contacte amb nosaltres indicant-nos on el podíem trobar", ha relatat un dels agents. Aleshores, ja hi havia una ordre de detenció contra l'acusat per la seva suposada implicació en el crim.

La primera indicació va ser un bar però Marlon Roberto C.P. ja havia marxat d'allà. El van localitzar a una revetlla, acompanyat d'una noia jove i altres persones. Segons els agents, quan el va arrestar va semblar "sorprès" i assegurava no entendre per quin motiu del detenien. Els policies afegeixen que no tenia cap símptoma d'estar sota la influència de drogues o alcohol ni tampoc li van apreciar cap ferida visible

Dos cotxes i dos homes

Aquest dijous també ha declarat davant el jurat popular un testimoni que es va trobar amb els dos cotxes a la zona boscosa de Colera, minuts abans del crim. El testimoni ha detallat que el 17 de març havia anat amb la seva dona a passejar per Sant Miquel de Colera. Baixant ja amb el cotxe, cap a les set del vespre, es va creuar amb un primer cotxe. "M'hi vaig fixar perquè anava sense llums i és un camí delicat, havia de vigilar per no topar-hi", ha declarat.

Després d'una corba, va veure el vehicle aturat davant d'un altre cotxe, aquest de color vermell que seria el de Marlon Roberto C.P. "Vaig veure dos homes, un amb el cap dins la finestreta del conductor i l'altre com inclinat sobre el maleter, que estava obert", ha afegit. El testimoni no va veure cap moviment sospitós que fes sospitar el que estava a punt de passar. "Vaig pensar que eren parelles i no hi vaig donar més importància fins que vaig veure la notícia dels fets a la televisió i al diari", ha detallat.

100 euros

Durant la tercera jornada del judici, han declarat els dos companys de pis de la víctima. Segons han explicat, van anar a denunciar la desaparició del jove quan veien que tornava. "Només teníem un joc de claus, que duia ell, i vam haver d'entrar a casa per la finestra", han detallat.

Els companys de pis també han ressaltat que una setmana abans del dia 17, l'acusada Dolors F.J. es va començar a posar en contacte amb la víctima per demanar-li que l'acompanyés fins a la zona boscosa de Sant Miquel de Colera on e van matar. L'excusa era que li feia por anar-hi sola i li va oferir 100 euros a canvi de l'ajuda. "Ell anava malament de diners i va dir que si", ha explicat un dels companys de pis.

El mateix testimoni ha assenyalat que s'havia ofert a acompanyar-los. "Sóc pescador, estàvem en veda i no tenia res a fer", ha afegit. Aleshores, Dolors F.J. va canviar la data fins a un dia que precisament ell no podia anar amb ells fins allà.

El fiscal demana per al suposat autor material del crim, Marlon Roberto C. P. 25 anys de presó per assassinat i incendi forestal. Els mateixos delictes que atribueix a Esther P. del C., per a qui demana 20 anys. Dolors F.J. s'enfronta a una pena de 15 anys com a cooperadora necessària i Carmen del C. M. (mare d'Esther P. del C.) a 3 anys per encobriment.