Dos detinguts a Girona amb més de 6 quilos de marihuana i 7.360 euros dins del cotxe

Es tracta d'una parella de 46 anys de nacionalitat suïssa i amb antecedents

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona de 46 anys i nacionalitat suïssa amb més de 6 quilos de marihuana i 7.360 euros a l’interior del seu cotxe a Girona.

Els agents van enxampar la parella, veïns de Chateleine (Suïssa), en un control de seguretat ciutadana a la carretera de Sant Gregori el passat 27 de febrer a la tarda. Després d’identificar-los i comprovar que tenien antecedents per salut pública, els mossos van veure com a l’interior del vehicle hi havia un sobre amb una gran quantitat de diners (7.360 euros) i 6,390 quilograms de marihuana a l’interior de dues bosses esportives al maleter i que desprenien una forta olor de marihuana. A més també se’ls va trobar un total de 1.670 francs suïssos. La droga segons la taula de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, tindria un valor de 32.205 euros.
 
La parella va quedar detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública i després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Girona van quedar en llibertat amb càrrecs.

En una altra actuació el 25 de febrer, els Mossos van detenir quatre homes i una dona d’entre 20 i 38 anys de nacionalitat francesa i veïns de Lezignan-Corbieres i Azille (França), a Figueres per un delicte de tràfic de drogues. Els fets es van produir al carrer Elx, on cap a les cinc de la tarda, els mossos van veure un turisme amb matrícula francesa aturat amb tres persones al seu interior. En poca estona, els agents van comprovar com un altre turisme es posava al costat del primer cotxe i els dos vehicles marxaven plegats.

Els dos turismes van entrar al barri de Sant Joan, moment que els agents, amb l’ajuda d’altres patrulles, van situar-se als carrers de sortida del barri. Els vehicles es van posar en funcionament i van marxar del lloc, moment que els policies van situar-se darrera d’ells fins que els van aturar a l’avinguda Salvador Dalí.

A dins del primer cotxe els mossos van identificar tres homes i dins del segon vehicle, van ser dues les persones identificades. A dins dels cotxes es van localitzar un total de 840 grams de marihuana que, segons la taula de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, tindria un valor de 4.233 euros.

Totes cinc persones, van quedar detingudes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Tots ells, sense antecedents, van passar el dia 26 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.