Finalment són 87 gossos i gats morts trobats en un bosc de Tossa de Mar

D'aquests, 19 portàven el xip identificatiu

Els Cos d’Agents Rurals va efectuar a mitjans de febrer la retirada d’un dipòsit de cadàvers de gats i gossos que s’havia localitzat en una zona boscosa situada a cala Salionç (La Selva). Aquesta acció es va realitzar juntament amb la col·laboració de la l’Ajuntament i la Policia Local de Tossa de Mar i el Consell Comarcal de La Selva.
 
El dipòsit de cadàvers estava ubicat al mig del bosc. Consistia en una acumulació de bosses de diferents mides. Cadascuna d’elles contenia el cadàver d’un gat o gos. Els animals estaven en diferents estats de descomposició. Els Agents Rurals van identificar totes les bosses, van fer el rastreig amb un detector de microxips i es van encarregar de la retirada i trasllat dels cadàvers a un centre d’incineració.
 
El terreny compta amb una casa aïllada que s'accedeix a través d'una pista forestal, prop de la urbanització de Salions, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. Aquesta és propietat de Natàlia Ràfols, una veterinària de Vidreres que va ser inhabilitada per mala praxi pel Col·legi de Veterinaris de Girona i també sentenciada per un tribunal.
 
En total es van identificat 87 cadàvers, la majoria  gossos de tot tipus de races. 19 portaven microxip identificatiu.
 
Durant un patrullatge
 
La troballa del dipòsit de cadàvers es va produir el passat mes de gener quan una patrulla d’Agents Rurals efectuava un recorregut a peu per la zona i va detectar uns residus abocats al mig del bosc i una forta olor.
 
En un primer moment es va efectuar un rastreig superficial de la zona amb un lector de microxips i es van obtenir tres lectures. Aquestes lectures van permetre localitzar a dos propietaris de gossos, els quals van manifestar que havien portat el seu gos malalt a una veterinària i que una vegada el gos havia mort aquesta s’havia fet càrrec de la gestió del cadàver. Es dóna el cas, a més, que el dipòsit de cadàvers es trobava a la part posterior d’un xalet propietat d’un familiar d’aquesta veterinària. La veterinària en qüestió actualment està inhabilitada per a la praxis veterinària.
 
Els fets han comportat el trasllat de diligències a la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte de desobediència, falsificació documental i estafa, i també s’ha efectuat denuncia administrativa per gestió incorrecta de residus.