Troben mig centenar de gossos morts llençats en un bosc a Tossa

La finca és propietat d'una veterinària expulsada del Col·legi per mala praxi

Els Agents Rurals van localitzar fa deu dies un abocament de gossos morts en una finca privada de Tossa de Mar (Selva) segons ha avançat avui Ràdio Girona. En total es van comptabilitzar poc més de mig centenar d'animals, alguns en avançat estat de descomposició i ficats a dins de bosses d'escombraries

El terreny compta amb una casa aïllada que s'accedeix a través d'una pista forestal, prop de la urbanització de Salions, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. Aquesta és propietat de Natàlia Ràfols, una veterinària de Vidreres que va ser inhabilitada per mala praxi pel Col·legi de Veterinaris de Girona i també sentenciada per un tribunal.

Una vintena dels gossos portaven xip i els van poder identificar per a posar-se en contacte amb els seus anteriors propietaris. Una de les principals hipòtesis és que podrien haver mort i enlloc de ser incinerats tal i com marca la llei, qui se'n hagués de fer càrrec els anés llençant al bosc.

El cas es troba en aquests moments en mans de la Fiscalia de Medi Ambient i els Agents Rurals també han passat l'expedient a la conselleria de Territori i Sostenibilitat perquè el tramiti per la via administrativa. Dels cadàvers dels gossos se'n va fer càrrec el Consell Comarcal de la Selva que ja els ha incinerat.

Actualització:Finalment són 87 els gossos i gats trobats morts