Jutgen una veterinària de Vidreres que seguia exercint tot i estar inhabilitada per mala praxis

El Col·legi de Veterinaris de Girona l'ha expulsat i la fiscalia sol·licita 8 mesos de presó

El jutjat penal 3 de Girona ha jutjat aquest dimarts una veterinària de Vidreres (Selva) que s'afronta a penes de presó per exercir tot i estar inhabilitada. El Col·legi de Veterinaris de Girona fa anys que acumula denúncies (més d'una dotzena) de propietaris d'animals que han passat per la seva clínica i que han tingut problemes i complicacions.

Per això, el 30 de maig de 2012 van decidir inhabilitar-la de l'exercici de la professió per una falta molt greu. La inhabilitació era entre el 20 de setembre de 2012 fins al 20 de març de 2014. La processada va rebre una comunicació oficial d'aquesta decisió, a la qual no va presentar cap recurs.

Tot i estar inhabilitada, la dona va continuar exercint. Així ho han relatat en el judici dos testimonis que asseguren que van portar-li el gos. El primer cas va ser el 23 de setembre del mateix 2012 (tres dies després de rebre el burofax que li comunicava la inhabilitació), quan va fer una castració a un gos. L'animal no va sortir bé de l'operació i la seva propietària va haver-lo de dur en estat greu a una altra clínica de Cassà de la Selva per tal que li tractessin la ferida.

Al gener de 2013, el cas es va repetir amb una altra dona. Segons l'escrit de fiscalia, tot i tenir coneixement de la sanció, l'acusada va acceptar a operar un altre animal l'11 de gener. Aquest gos, cinc dies més tard, també va necessitar anar a una altra clínica veterinària perquè se li va infectar la ferida.
En els dos casos, la processada recollia els animals o bé a les portes de la clínica o bé en un cotxe, ja que citava les clientes en algun lloc a fora de la clínica que tenia a Vidreres. La fiscalia demana que se la condemni a 8 mesos de presó per dos delictes de desobediència greu a l'autoritat.

El col·legi l'expulsa

Per la seva banda, i paral·lelament al procediment penal, el Col·legi de Veterinaris de Girona ha decidit expulsar-la per reiterades faltes greus i per incompliment de sancions. Segons explica el seu president, Bernat Serdà, han seguit acumulant denúncies i la dona mai ha complert les sancions que se li imposaven des del col·legi. Fins i tot, s'havia arribat a inhabilitar-la durant cinc anys, que és la pena màxima que pot imposar el col·legi. Finalment, l'òrgan ha optat per l'expulsió i això suposa que Natàlia R. no tindrà llicència per exercir enlloc ni tampoc es podrà col·legiar en cap altre col·legi arreu de l'estat espanyol. Serdà reconeix, però, que segons els estatuts podria demanar el seu reingrés d'aquí a tres anys.