Entitats i empreses de Lloret reclamen el perllongament de la C-32 i es personaran al TSJC per defensar-lo

Han elaborat un manifest de suport al projecte

Nou front comú del territori per reclamar que es faci el perllongament de la C-32. La setmana passada les Cambres de Comerç Gironines van fer públic un manifest conjunt on defensaven una obra que consideren "essencial i prioritària". Ara, entitats, empreses i associacions del municipis s'hi han sumat i han anunciat que es personaran com a demandats al TSJC.

L'alt tribunal va admetre a tràmit el recurs de les entitats contràries al projecte (a Plataforma Aturem la C-32 i 15 entitats més) a finals de gener. A més, va decidir obrir una peça separada per estudiar si atura el projecte de manera cautelar fins que es resolgui el contenciós.

Els defensors de la iniciativa també han elaborat un manifest en el qual reivindiquen l'obra. La qualifiquen de demanda "històrica" i recorden que ja es preveia al Pla Territorial del 1995. Insisteixen que, tot i que "l’obra ha estat consensuada i definida al llarg dels anys per part dels diferents governs de la Generalitat", mai s'ha executat.

A més, asseguren que el municipi és menys competitiu per les males connexions per carretera i afirmen que "no hi ha cap població com Lloret de Mar a Catalunya, amb més de 40.000 habitants, sense connexió directa amb una via ràpida".

Una obra "necessària"

Per al defensors del projecte, es tracta d'una "necessitat per al territori, per al seu desenvolupament econòmic i per a la seva futura projecció". Afirmen que seria la solució als problemes de mobilitat que hi ha al municipi i remarquen que l'actual proposta és la que té menor afectació ambiental de totes les que s'han promogut al llarg dels darrers 27 anys.

Entre els signants del document hi ha el Gremi d'Hostaleria del municipi, la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, el Club d'Economia de Lloret de Mar, l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar, l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, l'Associació de Taxis de Lloret de Mar, la Cambra de Comerç de Girona, l'Associació 'La C-32 per Lloret”' i Parcs Aquàtics de la Costa Brava, entre d'altres.

El departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar el projecte de perllongament de la C-32 el passat mes de juliol de 2016, amb l'objectiu d'impulsar la programació de les obres que preveien iniciar la tardor del 2016.