La Xarxa Emprèn la Selva es posa en marxa a Caldes de Malavella

El Servei ofereix assessorament personalitzat als emprenedors

La Xarxa Emprèn Empresa la Selva del Consell Comarcal de la Selva ha iniciat el seu servei a Caldes de Malavella aquesta setmana. Aquest Servei de Creació d’Empreses té l’objectiu d’oferir eines, recursos i acompanyament en el procés de posada en funcionament d’un nou projecte empresarial.

La tècnica d’empresa del Consell Comarcal de la Selva, que s’encarregarà d’aquest servei a Caldes de Malavella, Montse Delgado, ha explicat: “El Servei ofereix assessorament personalitzat a les persones emprenedores que tenen per objectiu posar en marxa un nou projecte de negoci.” Tal com ha continuat explicant Delgado, a través de les tutories individualitzades amb diferents experts, s'analitzarà la idea de negoci i la seva viabilitat, tenint en compte els aspectes clau que s'han de valorar a l'hora de posar en marxa un projecte d'autoocupació.


En aquestes sessions es treballaran aspectes com el pla de màrqueting, el pla d'organització o el pla financer de la futura empresa. A més, també s'orientarà sobre els tràmits necessaris per donar-se d'alta, les ajudes i subvencions a les quals es pot accedir, oel finançament necessari per poder iniciar l'activitat. Paral•lelament es farà un seguiment a les petites empreses dels municipis per detectar-ne les necessitats i oferir-los assessorament en els àmbits de gestió del negoci que creguin necessaris amb la idea de millorar-ne la competitivitat.

Activitats de sensibilització i formació

D’altra banda, també s'organitzaran accions de formació i sensibilització relacionades amb l'autoocupació, es donarà suport en la consolidació de les noves iniciatives empresarials, etc. Així, està previst que, durant l'any, s'organitzaran diferents activitats de sensibilització i formació sobre temes relacionats amb l'autoocupació, amb l'objectiu de difondre la cultura emprenedora i la possibilitat d'entrar al mercat de treball a través d'un projecte de negoci propi. Des de seminaris específics sobre temes com el màrqueting o les finances, fins a cursos formatius més extensos, passant per exposicions o concursos d'emprenedoria. Aquest Servei de Creació d’empreses oferirà atenció a Caldes de Malavella els dimarts de deu del matí a dues del migdia, cada quinze dies a l’edifici de la Casa Rosa.

Fins a l’actualitat, la Xarxa Emprèn Empresa la Selva era present a les poblacions de Santa Coloma de Farners, Lloret de Mar, Breda, Vilobí d’Onyar, Sant Hilari Sacalm, Hostalric i Sils. Aquest any, s’hi han incorporat Caldes de Malavella i Vidreres i, en els pròxims mesos, està previst que també disposi d’aquest servei el Consorci Ter- Brugent.