Intervinguts 16 quilos de marihuana en l’operació contra el tràfic de drogues a Girona, Figueres i Vilafant

Els agents van detenir vuit persones de nacionalitat espanyola i romanesa

La Guàrdia Civil va intervenir en l’operació d’aquest dijous contra el tràfic de drogues a Girona, Figueres i Vilafant 16 quilos de marihuana, 95,5 grams de cocaïna, 23.865 euros, dos vehicles, un subfusell i dues pistoles d'aire comprimit, una pistola detonadora i cartutxos, 400 grams de cafeïna per al tall, dos esprais de defensa i quatre balances digitals. En l’operació, anomenada ‘Capestopa’, els agents van detenir un total de vuit persones, concretament sis homes i dues dones de nacionalitat espanyola i romanesa, i van dur a terme cinc registres en domicilis, tres dels quals a Girona, centrats als barris de Fontajau i Taialà.
La investigació es va iniciar el passat mes de setembre quan la Guàrdia Civil de Girona va tenir coneixement de la possible existència d'una organització que s'estaria dedicant al tràfic de drogues, concretament de marihuana i cocaïna, en zones de la capital gironina i que el seu àmbit d’actuació es podia estendre en zones de l'Alt Empordà.

Els agents van iniciar perquisicions centrant-se als barris de Fontajau i Taialà, tots dos situats a Girona, per la qual cosa van sol·licitar el suport de la Policia Municipal de la ciutat. Durant les investigacions es van anar concretant els objectius i es va comprovar que també estaven situats en altres zones de Girona, Figueres i Vilafant (Alt Empordà).

Els agents van constatar que es dedicaven a la venda de substàncies estupefaents al detall, que es realitzaven des del domicili d'un dels investigats, en ple carrer i a plena llum. Fins i tot, un dels investigats anava acompanyat durant la venda de menors per passar més desapercebut i no aixecar sospites.

Els investigadors van començar a sospitar que l'organització tindria diversificat el cultiu de marihuana entre Girona, Figueres i Vilafant, motiu pel qual van incrementar les vigilàncies en aquestes zones llocs. Van arribar a la conclusió que conclusió que estarien conreant la droga en tots dos llocs de forma molt discreta i prenent fortes mesures de seguretat per no ser descoberts.

La policia Municipal de Girona va interceptar el passat 11 de febrer un vehicle ocupat per un home, una dona i un nen de poca edat i van confiscar 100 grams de cocaïna que els ocupants van amagar sota la cadira de transport del nen. L'home era un dels objectius de la investigació, concretament del grup que actuava a la zona de Figueres i Vilafant.

Per tot això, els agents de la Guàrdia Civil van dur a terme una operació aquest dijous que va durar des de primera hora i fins al migdia, amb el suport de la Policia Local de Girona. Van realitzar un total de cinc registres, dels quals tres a Girona, un a Figueres i un altre a Vilafant. En el cas de Figueres, diversos agents uniformats i de paisà van entrar i escorcollar durant diverses hores un domicili de l'edifici Freixa 56 del carrer Pujades. Els agents també van confiscar diverses quantitats de marihuana i cocaïna i altres efectes, així com diners en efectiu. En dos dels domicilis registrats a Girona i Vilafant es va descobrir en els garatges plantacions perfectament adaptades per no cridar l'atenció i es trobava tallada i disposada per al seu assecat.

En total, els agents van intervenir 16 quilograms de marihuana, així com utensilis per al cultiu (llums, ventiladors, aire condicionat, productes químics), 95,5 grams de cocaïna, 400 grams de cafeïna per al tall, 23.865 euros, dos vehicles, un subfusell i dues pistoles d'aire comprimit, una pistola detonadora i cartutxos, dos esprais de defensa i quatre balances digitals. Es van vuit persones, sis homes i dues dones. Entre els detinguts, dos dels homes i una de les dones són de nacionalitat romanesa i la resta són de nacionalitat espanyola. Durant la investigació es va comprovar que els arrestats adulteraven la cocaïna que venien al detall, utilitzant diverses substàncies entre elles la cafeïna confiscada.

La Guàrdia Civil ha donat per desarticulada aquesta organització amb gran implantació al territori i poder de distribució i no descarten noves detencions relacionades amb els fets. Els agents van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb detinguts i les drogues al jutjat número 2 de Girona, que dirigia la investigació.