El Síndic demana aturar el projecte de dos centres d'acollida en un mateix edifici a Girona

L'ens considera que la Misericòrdia pateix sobreocupació

El Síndic de Greuges ha demanat al Govern que aturi el projecte per unificar els dos centres. La iniciativa preveu que l'equipament aculli fins a 58 infants, nois i noies davant dels 38 que hi ha actualment i que, segons el defensor, ja es troben en condicions de sobreocupació.

Des del seu punt de vista, la iniciativa contravé el model internacional, la Llei de la Infància o la moció parlamentària sobre la dignificació de l'atenció a la infància, entre d'altres.

A més, recorda que el programa marc de centres aprovat per la Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA) preveu que els centres de protecció reprodueixin al màxim possible el model de vida familiar en espais amb dimensions reduïdes.

El Síndic critica també que "no s'hagi deixat participar ni opinar als infants i adolescents afectats" com tampoc als educadors a l'hora de prendre la decisió.

L'ens investiga deficiències al centre de la Misericòrdia

D'altra banda i en el marc d'una visita recent a les instal·lacions de la Misericòrdia, assegura que van trobar deficiències a l'equipament i les condicions materials del centre. Un fet que és objecte d'una altra investigació per part de la institució i que es podria veure agreujat amb la incorporació de més joves a l'espai.