Pere Vila no descarta demanar a Marta Felip que plegui

El president del PDeCAT a les comarques gironines veu "molt difícil" arribar a acords amb l'oposició

El president del PDeCAT a les comarques gironines, Pere Vila, vol mantenir el govern de Marta Felip a Figueres (Alt Empordà) però admet que el partit haurà de prendre una decisió sobre la continuïtat de l'alcaldessa si aquest és l'escull per aconseguir pactes amb els grups de l'oposició.

"Nosaltres considerem que l'alcaldessa va guanyar clarament les eleccions i, per tant, hem d'intentar construir un govern al voltant seu amb el nostre equip", insisteix. Malgrat això, admet que "no és una notícia agradable" que Unió anunciés aquest dimarts que abandonava el govern com tampoc ho és el trencament del pacte amb el PSC i Compromís per Esquerres.

En aquest sentit, el president del partit a la demarcació assegura que treballaran per intentar teixir una "majoria alternativa tant si és dins del govern com amb acords puntuals" per tal que l'alcaldessa continuï. Amb tot, diu que són conscients que serà "difícil".

Vila no ha volgut pronunciar-se sobre si demanarà a Felip que plegui i ha insistit que en les properes hores es reuniran per veure quina és la sortida més viable a la crisi actual. Tanmateix, posteriorment i fora de micròfons, ha confessat que no descarta demanar-li que faci un pas al costat.

En relació a l'expulsió del PSC, Vila remarca que els pactes sempre són complexos però creu que "es podia haver resolt el tema sense arribar al punt on hem arribat".

Les reunions amb els partits ja s'han iniciat i aquest dimecres han parlat amb ERC i la CUP –a nivell de demarcació-. Paral·lelament, ha dit Vila, Felip està parlant amb els grups de l'oposició a Figueres.