Desaparegut el matrimoni ocupant d'un vehicle accidentat a Masarac

Els dos afectats, d’uns 60 anys, són veïns de Figueres

Els equips d’emergències busquen un matrimoni desaparegut des del divendres la nit a l’Alt Empordà. Els dos afectats, d’uns 60 anys, són veïns de Figueres i se’ls hi va perdre el rastre després que anessin a sopar a Vilabertran.

Un familiar que els esperava a Rabós d’Empordà va donar l’alerta al 112. A primera hora d’aquest diumenge, efectius dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra han localitzat el vehicle del matrimoni –un 4x4 gris- embarrancat a la riera d’Anyet, dins del terme municipal de Masarac.

Un helicòpter dels Bombers s’ha sumat a la recerca i ressegueix tota la riera, que desemboca al Llobregat d’Empordà a la zona de Peralada. Tota la zona va patir un fort temporal de pluges la setmana passada amb precipitacions superiors als 100 litres per metre quadrat, que va fer que totes les rieres i rius portessin molt de cabal.

Segons han detallat els Bombers de la Generalitat, l’avís de la desaparició de la parella es va rebre via Mossos d’Esquadra a les 21.20 hores d’aquest dissabte. Un familiar de Rabós va donar l’alerta després de no haver pogut localitzar-los durant tota la jornada. A primera hora d’aquest diumenge, 16 dotacions terrestres –amb l’ajuda d’unitat subaquàtica i també de la canina- i l’helicòpter dels Bombers s’han desplegat en la recerca del matrimoni i han localitzat el seu cotxe embarrancat a la riera d’Anyet.
 
Es creu que el tot terreny va ser arrossegat per l’aigua en un pas inundable de la pista asfaltada que connecta Masarac i Mollet de Peralada, a tocar del petit veïnat del Priorat. Inicialment, els equips d’emergència ressegueixen la riera d’Anyet, que va a desembocar al Llobregat d’Empordà al terme de Peralada i, finalment, a la Muga. 7 patrulles de Mossos d’Esquadra –amb una unitat subaquàtica- i voluntaris de les ADF també s’han sumat a la recerca.