Ribó: 'No puc entendre que cap governant jugui amb la vida d'un infant'

El Síndic creu que no s'han de treure "conclusions precipitades"

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha lamentat la petició que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va fer al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè comprés més ambulàncies pediàtriques arran de la mort de la nena de 8 anys a Blanes. "No puc entendre que cap governant jugui amb la vida d'un infant i amb una situació tan dramàtica", ha criticat Ribó durant una entrevista aquest dijous al matí a 'Els matins de TV3'. El Síndic ha explicat que han obert una actuació d'ofici per investigar què ha passat a Blanes i ha assegurat que "seria fàcil dir que ha fallat un professional o un altre" i ha defensat "que no s'han d'extreure conclusions precipitades". A més, ha detallat que ja s'han estat fent algunes recomanacions respecte al funcionament del transport sanitari.
 
"Lamento com a persona i com a síndic que cap governant jugui amb la vida d'un infant i amb una situació tan dramàtica", ha assegurat Ribó referint-se a les declaracions del delegat del govern espanyol a Catalunya. "Entenc que els que representen els governs, han de ser més rigorosos a l'hora d'utilitzar aquests arguments", ha reflexionat en veu alta. "És indigne d'un càrrec institucional arribar a aquests nivells", ha reblat Ribó.

Pel què fa a la investigació del cas de la nena de Blanes, Ribó ha dit que "és una situació que cal veure a fons on s'ha fallat i plantejar totes les mesures que calgui". "Encara no s'ha avançat en cap aspecte de la investigació, estem fent informes sobre el servei d'urgències", ha detallat.