Els 50 alumnes de Camprodon atrapats a Ripoll per la neu passaran la nit a un hotel

El Consell Comarcal del Ripollès suspèn el transport escolar aquest dijous a causa del temporal

Una cinquantena d'alumnes de tercer i quart de primària de l'escola Doctor Robert de Camprodon que han quedat atrapats a Ripoll per la neu passaran la nit en un hotel de la població. El Consell Comarcal ho ha decidit perquè les carreteres estan impracticables i per garantir la seguretat dels petits.

També ha demanat als pares que no els vagin a buscar perquè estan "en perfectes condicions". Els alumnes venien d'haver estat d'excursió a Barcelona i la nevada els ha enxampat quan tornaven a casa en l'autobús escolar.

Han passat la tarda a l'edifici del Consell Comarcal on han berenat i han mirat dibuixos. Per ells l'experiència és "com unes colònies", ha explicat l'Alexandre, un dels mestres dels nens. El president del Consell Comarcal, Joan Manso, ha explicat que demà s'ha suspès el transport escolar a tota la comarca.

Carreteres afectades

Protecció Civil alerta que a un quart de set de la tarda d'aquest dimecres hi havia una dotzena de carreteres de la xarxa viària catalana afectades per la nevada que cau a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, l'Alt Empordà, el Vallès Oriental, el Berguedà o Osona. S'ha activat la fase d'alerta del pla Neucat i es demana restringir els desplaçaments en els moments en què nevi amb més intensitat. Alguns gruixos destacats són els que s'han recollit a Sant Pau de Segúries (Ripollès), amb 16 centímetres, a Puigcerdà, amb 8, o a Albanyà (Alt Empordà), amb 6.

Els Consells Comarcals també han informat d'afectacions al servei de transport escolar a la Garrotxa, concretament als centres Verntallat de la Vall d'en Bas i Joan Maragall de Santa Pau, on s’ha avançat la sortida del transport escolar. A més, l’Ajuntament d’Olot ha suspès les classes de tots els centres de la ciutat que realitzen cicles formatius i també de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les vies tallades són la BV-5119, en concret l'accés des de Fogars de Montclús al Parc del Montseny (Vallès Oriental), i la GIV-4016 entre Planoles i Toses (Ripollès).

Calen cadenes a la BV-4024 de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal (Berguedà), a la BV-4243 de Castellar del Riu cap a Rasos de Peguera (Berguedà); a la C-162 a Alp (Cerdanya); a la GI-400 a Alp (Cerdanya); a la GI-404 a Das, a l'enllaç amb la GI-400 (Cerdanya); a la GIV-4082 a Alp (Cerdanya); a la GIV-5264 entre Llanars i Setcases (Ripollès), i a la C-38 de Sant Joan de les Abadesses a Molló (Ripollès).

També hi ha el pas restringits a camions a la N-260 a Fontanals de Cerdanya (Cerdanya) i a Ribes de Freser (Ripollès) i a la C-37 entre la Vall d'En Bas i Torelló (entre la Garrotxia i Osona), per la presència de neu i gel a la calçada.

Encara parlant d'afectacions viàries, cal destacar que a causa de la neu un bus de la Teisa ha sortit de la via a prop de Camprodon (Ripollès).