Els hotels gironins preveuen una ocupació per Cap d'Any d'entre el 70 i 85% a la muntanya

El perfil del turista es caracteritza per parelles de mitjana edat i famílies catalanes residents a Barcelona

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu que els percentatges d'ocupació durant els dies previs de Cap d'Any seran més elevats que els dies de Nadal i apunta que el dia de més entrades serà el dissabte 31 de desembre.

En un comunicat, la federació calcula que es registrarà una ocupació del 85% a la Cerdanya i del 70% al Ripollès mentre a les comarques de la costa rondarà entre el 60 i el 75%. La ciutat de Girona i rodalies l'ocupació arribarà al 60%. La Federació ha indicat que l''ocupació hotelera dels dies de Nadal ha estat baixa a les comarques de Girona, d'entre el 55 i el 60% a la muntanya i entre el 40 i el 60% a les comarques costaneres.

Pel que fa a la setmana prèvia a la festivitat de Reis es preveu que l'ocupació sigui més baixa que l'anterior, amb una ocupació d'entre el 30 i el 60% a les comarques del litoral i del 50% a les comarques de muntanya tot i que s'esperen reserves d'última hora.

La Federació ha indicat que les dades d'ocupació d'aquest any són semblants a les de l'any passat i el perfil del turista es caracteritza per parelles de mitjana edat i famílies catalanes residents a Barcelona ciutat i a la seva àrea metropolitana, seguit de francesos i visitants de la resta de l'estat espanyol.