Entre els objectius d’aquests segells que atorga la Diputació de Girona hi ha la voluntat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de les comarques gironines, i també d’ajudar els productors locals i facilitar al consumidor la tria de productes de proximitat, contribuint a generar confiança mútua. És a dir, el que es pretén és fomentar "entre tots" el que es coneix com a "economia local".
El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé ha defensat que el sector alimentari gironí és la "locomotora econòmica" i s'ha compromès a seguir donant suport als productors i empresaris col·laborant en la seva formació en l'àmbit internacional.
Totes les empreses i tots els artesans que presenten els seus productes per obtenir el segell de qualitat Girona Excel·lent han d’acreditar que estan establerts, de manera permanent, a les comarques gironines i que tot el procés d’elaboració dels productes es fa a la demarcació. El passat juliol el jurat va fer vuit tastos a cegues, de 159 mostres presentades, un per a cada família de productes que estableix el Girona Excel·lent: anxoves, arròs, begudes locals, conserves de fruita i almívars, foie gras, olis, vins i lactis.
De tots els productes seleccionats, quatre tindran el segell permanentment: la poma Royal Gala, de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona; les varietats de fesols de gra petit i setsetmanera de la Denominació d’Origen Protegida Fesols de Santa Pau; la galeta Organic Teules, de Trias Galetes - Biscuits SA, de Santa Coloma de Farners, i els ametllats (galeta d’ametlla), de Galetes Camprodon SA, de Camprodon. Tots els tastos es van realitzar amb vuit jurats específics, formats per cinc professionals de la gastronomia cada un.
Entre els productes reconeguts amb el segell, hi ha la ratafia Russet, la cervesa Marina-Costa Brava o l'arrós Molí de Pals (el semillarg i el rodó perlat), per citar alguns exemples. En aquesta segona edició hi ha hagut set subcategories que han quedat desertes. Es tracta de l'arròs integral, formatges tendres, recuit de drap, mató, formatges frescos, gelees i vi escumós.
El naixement dels segells
El Girona Excel·lent és un projecte nascut a la Cambra de Comerç de Girona que s’emmarca en la idea de la Diputació de Girona de donar suport a projectes que contribueixin a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat de les petites empreses o agrupacions de productors dels 221 municipis de les comarques gironines.
Un dels grans objectius és establir un espai de relació estable, fomentar activitats i promocions dels sectors adherits al segell, elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí i donar suport per a la prospecció de les necessitats de les empreses de les comarques gironines.
El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé ha defensat que el sector alimentari gironí és la "locomotora econòmica" i s'ha compromès a seguir donant suport als productors i empresaris col·laborant en la seva formació en l'àmbit internacional.
Totes les empreses i tots els artesans que presenten els seus productes per obtenir el segell de qualitat Girona Excel·lent han d’acreditar que estan establerts, de manera permanent, a les comarques gironines i que tot el procés d’elaboració dels productes es fa a la demarcació. El passat juliol el jurat va fer vuit tastos a cegues, de 159 mostres presentades, un per a cada família de productes que estableix el Girona Excel·lent: anxoves, arròs, begudes locals, conserves de fruita i almívars, foie gras, olis, vins i lactis.
De tots els productes seleccionats, quatre tindran el segell permanentment: la poma Royal Gala, de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona; les varietats de fesols de gra petit i setsetmanera de la Denominació d’Origen Protegida Fesols de Santa Pau; la galeta Organic Teules, de Trias Galetes - Biscuits SA, de Santa Coloma de Farners, i els ametllats (galeta d’ametlla), de Galetes Camprodon SA, de Camprodon. Tots els tastos es van realitzar amb vuit jurats específics, formats per cinc professionals de la gastronomia cada un.
Entre els productes reconeguts amb el segell, hi ha la ratafia Russet, la cervesa Marina-Costa Brava o l'arrós Molí de Pals (el semillarg i el rodó perlat), per citar alguns exemples. En aquesta segona edició hi ha hagut set subcategories que han quedat desertes. Es tracta de l'arròs integral, formatges tendres, recuit de drap, mató, formatges frescos, gelees i vi escumós.
El naixement dels segells
El Girona Excel·lent és un projecte nascut a la Cambra de Comerç de Girona que s’emmarca en la idea de la Diputació de Girona de donar suport a projectes que contribueixin a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat de les petites empreses o agrupacions de productors dels 221 municipis de les comarques gironines.
Un dels grans objectius és establir un espai de relació estable, fomentar activitats i promocions dels sectors adherits al segell, elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí i donar suport per a la prospecció de les necessitats de les empreses de les comarques gironines.