La Mirona celebra 15 anys amb un concert de Fundación Tony Manero que obrirà la nova programació

Hi haurà un total de 26 concerts amb noms com Antonio Orozco, Albert Pla o Letz Zep

La Mirona de Salt (Gironès) celebra els seus 15 anys i ho fa amb una programació variada que busca apropar la música a totes les edats així com reforçar el caràcter social de la sala. Els encarregats d’inaugurar la nova temporada seran els grups Obeses, Fundación Tony Manero i Failovers en un concert el 16 de setembre.

La programació, que s’allargarà fins al març de l’any que ve, inclou l'actuació de més de 40 formacions musicals (26 concerts) amb noms com Antonio Orozco, Albert Pla, Letz Zep i Green Valley, entre d’altres.

A més a més, s’ha decidit que la sala petita rebi el nom del desaparegut Joan Cardona ‘Ninyín’, un dels músics fundadors de Sopa de Cabra mentre que s’obrirà un concurs per decidir el nom de la sala gran. Amb motiu del 15è aniversari, també es farà una crida per trobar persones que van assistir al concert inaugural del 2001 i que ho puguin acreditar amb una fotografia de l’entrada del concert.

Ampliació:

La sala La Mirona ha donat a conèixer els noms de la nova programació. Enguany arriben als seus 15 anys de vida i ho fan amb una programació que busca aprovar la música a totes les edats, reforçar el caràcter social i també acostar la cultura als més joves. És per això que tots els joves que facin 18 anys al llarg d’aquesta temporada podran assistir a un concert de forma gratuïta.

Els encarregats de donar el tret de sortida a la nova programació el 13 de setembre seran els de la Fundación Tony Manero. També hi actuaran els osonencs Obeses i la formació gironina Failovers. La programació inclou l'actuació de més de quaranta formacions musicals (26 concerts) amb noms com Antonio Orozco, Pátax, Izal i Carmen 113, Albert Pla, Burning i Los Zigarros i Letz Zep entre d’altres. La sala celebrarà el 15è aniversari amb un concert de l’orquestra Di-Versiones el 16 de desembre. També es presentarà un festival nou, el Girona Sona amb KOP, Gatillazo, Deskarats, Lendakaris Muertos, Buhos, Lágrimas de Sangre, Ebri Knight i Aspencat, el primer cap de setmana de febrer.

Homenatge a ‘Ninyín’ de Sopa de Cabra

Els responsables de la Mirona han decidit homenatjar el desaparegut Joan Cardona ‘Ninyín’, un dels músics fundadors de Sopa de Cabra, batejant amb el seu nom la sala petita. A més a més, s’obrirà un concurs a partir del 12 de setembre per escollir el nom de la sala gran. Al llarg de dues setmanes i a través de les xarxes socials es podran proposar noms de grups o músics vinculats a les comarques gironines que no estiguin actualment en actiu. La sala seleccionarà tres noms finalistes i aquests es sotmetran a votació del 30 de setembre fins a finals de desembre a través de la taquilla i en horari de concerts.

A la recerca del primer públic

La sala fa una crida al primer públic que va assistir al concert inaugural el 21 de desembre del 2001 on van actuar Without, Stoornut, Adrià Puntí & Co, Kassamba, Fora des Sembrats i Els Pets. Es busquen aquelles persones que puguin acreditar la seva assistència amb una fotografia de l’entrada del concert i optaran a una entrada doble per a tots els concerts de la temporada. Es podrà participar a través de les xarxes socials.

La programació s’allargarà fins al 4 de març del 2016.