Carretero es mostra dolgut amb Laporta però afirma que farà 'esforços' per fer coalició amb ell

Solidaritat Catalana va fer ahir des de Girona una crida a la unitat dels independentistes

Carretero assegura que 'malgrat hi ha persones que tenen ganes de fer mal', RCat és una associació 'forta i aguanta bé les tempestes'. En aquest sentit, Carretero ha relativitzat la importància de les baixes dels darrers dies a les Terres de l'Ebre i el Berguedà –i que han causat baixa per adherir-se al projecte de Solidaritat Catalana-. Unes marxes, afegeix, que creu positivament que fins i tot ajudaran a créixer a RCat, que assegura que ja té més de 3.400 associats.

El líder de RCat, assegura que és de 'ben rebut' que es creïn nous moviments a favor de la independència de Catalunya i que 'cada dia en siguem més'. No obstant, ha remarcat la tasca de RCat per aconseguir la 'màxima unitat possible' però 'em sorprèn', afegeix, 'que gent a la que se'ls ha ofert tot i més per estar amb nosaltres i ho hem i manifestat de forma pública diverses vegades, resulta que a l'hora de la veritat no hi volen estar'.

I en un cert to d'enuig i de crítica, afegeix, 'ho trobo bastant sorprenent i més tenint en compte que el full de ruta d'alguna d'aquestes opcions, que han aparegut més tard que nosaltres, sembla una còpia del nostre', en clara referència a la recent creada formació de Solidaritat Catalana i al seu impulsor Joan Laporta. 'Sumar no és crear coses noves, si les que hi ha són eines prou vàlides', afegeix.

RCat seguirà fent 'esforços' per la unitat

Malgrat tot però, Carretero afirma que seguiran fent 'esforços fins a l'últim segon' per fer una 'gran coalició independentista' i es posa a disposició de Joan Laporta i, també, del president d'ERC, Joan Puigcercós. Això sí, Carretero ha reafirmat la intenció de RCat de ser a les eleccions, amb coalició o sense.

En aquest sentit, l'exalcalde de Puigcerdà ha anunciat que ja ha fet la petició formal, per carta, a Laporta i Puigcercós, per unir esforços, com ja havia anunciat anteriorment. Un dels primers passos que cal fer, afirma, és asseure's i parlar i veure si tots valorem la situació política de la mateixa manera i compartim un objectiu comú.

Malgrat oferir aquesta porta a la unitat amb Solidaritat Catalana, Carretero no respon l'oferiment públic que li van fer els promotors de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena, perquè RCat encapçali les llistes de Girona i Lleida.

Carretero conclou l'entrevista amb un missatge als afiliats perquè 'no es deixin influir per les intoxicacions que circulen sobre l'associació'. 'Hi ha gent que va dir que en vuit dies Reagrupament desapareixeria. Doncs no. Ni en vuit, ni en vuitanta, ni en vuit-cents. El que sí farà Reagrupament és desaparèixer quan aquest país sigui independent' que és l'objectiu de RCat, afegeix.