Ple absolut en la presentació de Solidaritat Catalana a Girona

Laporta, Bertran i López Tena han aplegat prop de 300 persones a l'Hotel Carlemany

  • Prop de 300 persones s'han aplegat a l'Hotel Carlemany © M. Estarriola
    Prop de 300 persones s'han aplegat a l'Hotel Carlemany © M. Estarriola
  • Laporta en un moment del seu discurs © M. Estarriola
    Laporta en un moment del seu discurs © M. Estarriola
  • Joan Laporta saludant al nombrós públic assistent a l'acte © M. Estarriola
    Joan Laporta saludant al nombrós públic assistent a l'acte © M. Estarriola

'Crec que el que es presenta davant nostre és una ocasió històrica que hem d'aprofitar. Qui es vulgui quedar a casa per esperar d'aquí a 4 anys la perfecció magnífica que mai arribarà, que s'hi quedi', així de contundent s'ha mostrat Toni Strubell durant la seva intervenció inicial de la presentació de Solidaritat Catalana per la Independència que ha tingut lloc aquest vespre a l'Hotel Carlemany de Girona. L'acte, que ha aplegat a prop de 300 persones, ha comptat amb la participació de Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena els quals han fet una crida a l'unitat de tots els independentistes catalans. En aquest sentit, Laporta ha assegurat que s'havia sentit 'reagrupat' ja que compartia les idees principals del partit de Joan Carretero 'però la diferència radica en el matís', ha dit. Amb tot, tant Laporta com Bertran i López Tena han volgut centrar el seu discurs en la unitat dels independentistes catalans.

'No es podrà evitar la mala baba d'Espanya però també podria arribar d'entre les nostres mateixes files independentistes. Per això us demano que no caiguem en la temptació d'insultar ni desqualificar-nos. Som companys i només si anem de la mà aconseguirem el què volem; un estat nou a Europa, un Estat Català', ha reblat López Tena davant un públic entregat. Uriel Bertran també ha volgut incidir, al igual que Strubell, en que Catalunya es troba en un moment 'dolç' i que ara és el moment d'apostar per la independència del país;  'en aquests moments som imparables i això ho hem d'aprofitar. Estem en un moment dolç de la nostra història i a més tenim una responsabilitat. Com a catalans perquè necessitem un Estat propi però com a catalans d'avui perquè els hi devem a totes aquelles generacions que han lluitat, mort, patit l'exili i la tortura per veure aquest somni fet realitat', ha dit Bertran.

En un altre ordre de les coses Bertran ha volgut deixar clar que Solidaritat Catalana per la Independència 'és l'únic partit que es presentarà a les eleccions al Parlament dient que volem proclamar la independència la propera legislatura', ha dit el membre de la formació que ha afegit que 'només donarem suport a un govern per formar-hi part si té intenció de proclamar la independència, si no, no', ha asseverat. Per la seva banda  López Tena ha fet incís sobre la necessitat d'un estat propi per tal de posar fi a 'debats ficticis i de mentida', ja que al seu entendre qüestions tant rellevants com la línia de Molt Alta Tensió (MAT), sóc projectes 'que decideix Espanya'. 'Mirin una sessió parlamentaria i veuran com es discuteixen temes que són absolutament tonteries que no serveixen per a res o qüestions sobre les que no tenim cap competència. És com parlar sobre salvar les foques de l'Àrtic. No tenim competències sobre les foques, ni sobre l'Àrtic', ha ironitzat López Tena.

En aquests moments Solidaritat Catalana per la Independència compta amb un total de 16.000 simpatitzants que s'han inscrit a través de la seva pàgina web.

  • Joan Laporta assegura que ha arribat el moment de dir 'prou'
  • Uriel Bertran explica que cal aprofitar aquest moment per proclamar la independència
  • Alfons López Tena parla de la col·laboració entre independentistes