Duquende & Chicuelo i Jordi Jacas tanquen amb una nit andalusa el Gastromusical

Es posa així punt i final a 5 dies de festival que arribava a les deu edicions

El Molí de l’Escala es va transformar ahir a la nit en un pati andalús per la darrera nit del festival Gastromusical. El cante flamenc de Chicuelo i Duquende i la cuina andalusa de Jordi Jacas van posar el punt i final a la 10a edició del festival que, durant cinc dies consecutius, ha tornat a unir música i gastronomia amb propostes per a tots els públics.

Amb l’objectiu de recuperar les nits de flamenc dels anys 60 a la Costa Brava, els assistents van poder gaudir de plats tradicionals de la cuina andalusa com el gazpacho, l’ajoblanco, la tortita de camarones, el pescaíto frito o la paella.

Després de sopar va ser el torn de Chicuelo i Duquende, dues de les figures més destacades del panorama flamenc actual, que van oferir un espectacle íntim on van repassar els grans pals del flamenc més tradicional. Acompanyat a la guitarra de Chicuelo, Duquende va cantar per tarantas, soleàs, buleries i alegries.

La nit de Gastroflamenc d’ahir va posar el punt i final a la 10a edició del festival Gastromusical, que organitza el restaurant Molí de l’Escala. Durant cinc dies, el festival ha programat propostes per a tots els públics unint sempre la música i la gastronomia. En aquesta edició, han passat pel Molí de l’Escala els cuiners Xavier Pellicer, Vicenç Fajardo i el mateix Jordi Jacas que han unit la seva proposta gastronòmica a les música de Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende i Chicuelo. A més, també s’ha celebrat una nova edició del Gastrokids, amb tallers per als més petits.

Solidaritat i art

En aquesta 10a edició, el Gastromusical ha col·laborat amb l’entitat Refugis de Girona, de suport a les persones desplaçades a Europa, principalment pel conflicte a Síria. A aquesta entitat s’han destinat els diners que cada nit s’han recaptat del sorteig solidari que s’ha fet entre els assistents al Gastromusical.

A més, a la sala del Gastromusical s’hi han exposat també les obres més recents de l’artista escalenca Meritxell Tersa. La mostra ‘Essències’, composta per 19 quadres i una escultura, recull les obres de diverses etapes de l’artista plàstica, sempre fent referència a l’arrel de l’essència de la vida i el seu exotisme.

El Gastromusical

El Gastromusical és una iniciativa pionera promoguda pel restaurant Molí de l’Escala que uneix música i gastronomia. Un artista i un cuiner s’expressen al mateix temps, l’un a l’escenari i l’altre als fogons i el resultat és una combinació exquisida de plaers intensos. El xef convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil del músic que actuarà a continuació. La intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors esdevenen els ingredients bàsics per a unes nits màgiques en un entorn privilegiat: l’Empordà