Llarga vida al Gastromusical

El festival celebra deu edicions amb el retorn de la cantant Lucrecia

En un moment on la província de Girona pateix una saturació de festivals, la gran majoria concentrats a l'estiu, molts són els que els ha estat necessari reinventar-se per tal de sobreviure. En el cas del Gastromusical del Molí de l'Escala (Alt Empordà), que enguany celebra deu edicions, no li ha fet falta un gran rentat de cara degut, principalment, perquè parteix d'una idea innovadora, original i que satisfà als assistents.

L'agost de 2007 Lucrecia fou l'encarregada d'inaugurar el festival i, ahir, en una espècia de 'revival' 2.0 va tornar per a donar el tret de sortida a la desena edició de la trobada més important que combina gastronomia i música a l'Empordà. La cantant cubana, acompanyada per les creacions del cuiner Xavier Pellicer que va oferir plats d'allò més saludables (gaspatxo de remolaxa, flor de carbassó farcida de tomàquet i mongeta tendra amb coliflor, entre d'altres), va interpretar al final de la vetllada un ampli repertori de cançons tradicionals cubanes.

"Dos gardenias"; "Como fue"; "La gloria eres tu"; "Arroz con salsa"; "Quizás" i "Guantanamera" foren alguns dels temes que va interpretar Lucrecia en una nit per a recordar just després de l'arribada d'un gegant pastís obra del mestre xocolater Damian Allsop.

El Gastromusical segueix avui i fins diumenge deixant pas a artistes com Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende amb Chicuelo i també els cuiners Vicenç Fajardo i el mateix propietari del Molí de l'Escala i impulsor del festival; Jordi Jacas.