Fiança de 20.000 euros per al conductor que va atropellar mortalment una nena a Bonmatí

L'Audiència conclou que no hi ha risc de fugida

L'Audiència de Girona ha deixat en llibertat sota una fiança de 20.000 euros el conductor que va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí (Selva) el 16 de maig.

El tribunal ha admès parcialment el recurs que la defensa de l'investigat va interposar contra la interlocutòria del Jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners. L'Audiència sosté que l'investigat té suficient arrelament a les comarques gironines –perquè hi té família i feina- com perquè el risc de fugida no sigui una causa per mantenir-lo a presó.

La interlocutòria recull que, a aquestes alçades de la instrucció del cas, hi ha indicis suficients per atribuir-li delictes de conducció contra la seguretat viària per conducció temerària i sota els efectes de begudes alcohòliques, homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu i omissió del deure de socors.

Ampliació:

La defensa de l'investigat va presentar recurs contra la decisió del Jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, que el 18 de maig va enviar a presó el conductor que dos dies abans havia atropellat mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí. La secció tercera de l'Audiència de Girona ha estimat parcialment el recurs i ha deixat el conductor en llibertat pagant una fiança de 20.000 euros.

La interlocutòria de l'Audiència de Girona, a la que ha tingut accés l'ACN, conclou que el conductor té "llaços d'arrelament sòlid" a les comarques gironines perquè és de nacionalitat espanyola i té feina i família a la demarcació. "Això permet adoptar altres mesures que poden garantir, igualment, la imprescindible presència del recurrent al procés", resol l'Audiència, que determina que la imposició d'una fiança és el "mitjà adequat" per eliminar qualsevol risc de fugida.

L'Audiència, per contra, considera que hi ha indicis suficients per mantenir la imputació que va fer el jutjat d'instrucció. En concret, apunta que en aquest moment de la causa hi ha elements per continuar investigant-lo per un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària en concurs amb un delicte per conduir sota l'efecte de begudes alcohòliques, un delicte d'homicidi per imprudència greu, un delicte de lesiones per imprudència greu –les causades a la mare de la nena- i un delicte d'omissió del deure de socors.

El tribunal ha analitzat el contingut de les gravacions de les càmeres de videvogilància per esclarir si, realment, el conductor va fugir o, tal com ell mateix sosté, es va parar i va baixar del vehicle però va marxar perquè el van agredir. "Després de visionar les imatges, aquesta sala s'atreviria a afirmar –això sí, amb la màxima cautela- que sembla que un individu es desplaça des del lloc del conductor fins al lloc on es troben més persones, per després tornar de nou al vehicle, essent seguit per un altre individu", recull la interlocutòria.

L'Audiència de Girona apunta que això "avalaria" la versió els fets que va donar el conductor. Tot i això, afegeix que "no s'aprecia que rebés un cop de puny d'un altre individu però tampoc es pot negar la realitat d'aquesta agressió per la distància que existeix entre la càmera de seguretat i el lloc on van ocórrer els fets". La sala exposa que això impedeix apreciar "amb la claredat que seria desitjable" què va passar.

Encara que sembla que el conductor es va aturar i va baixar del vehicle, l'Audiència sosté que no es descarta que hagués pogut cometre un suposat delicte d'omissió del deure de socors, perquè no avisar els serveis mèdics ni la policia. "Decidir sobre la viabilitat o no de la comissió d'aquest delicte és prematur en aquest moment processal", conclou la interlocutòria.