El desè Gastromusical estrenarà una nit temàtica dedicada al País Basc

Per primera vegada el Gastrokids se celebrarà a Empúries, amb el Familiaria

El festival Gastromusical, que organitza el restaurant Molí de l’Escala, a l'Escala (Alt Empordà), celebrarà aquest estiu la desena edició amb nous espais i propostes tant des del punt de vista de la música com de la gastronomia.

Per exemple, se celebrarà una nit temàtica dedicada a la cuina del País Basc. L’esdeveniment tindrà lloc del 20 al 24 de juliol, consolidant l’aposta per celebrar el festival durant cinc dies consecutius del mes de juliol. La programació inclou les actuacions de Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende i Chicuelo. De la seva banda, Xavier Carbonell, Vicenç Fajardo, Jordi Jacas i l’equip del Molí de l’Escala, mostraran el seu talent als fogons.

Una altra novetat és que el Gastrokids, la proposta del Gastromusical per als més petits, uneix forces el dissabte 23 de juliol amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Empúries. Ambdós impulsarann conjuntament un nou espai d’activitats pensades per a les famílies, el Familiaria. Gastronomia, música, cultura i història seran els eixos d’una programació amb més de 20 activitats i tallers diferents en un entorn únic i mil·lenari, el Jaciment d’Empúries.

El Gastromusical es tancarà el diumenge 24 de juliol amb una de les propostes estrenades l’any passat, el Gastrovermut. Tornarà a ser un espai diürn per recuperar la tradició del vermut amb un espai singular i amb la música de Paula Grande, nascuda a l’Escala i que tornarà a la població per presentar la seva òpera prima, ‘Viatge Interestel·lar’.A la nit serà el torn del Gastroflamenc, la principal proposta de la darrera edició que torna per oferir una nit al voltant de la música flamenca i la cuina andalusa.