Girona farà un segon passi de l'estrena de Joc de Trons al Teatre Municipal

El sistema de distribució d'invitacions no funciona correctament

L’Ajuntament de Girona i Movistar+ han decidit oferir un segon passi del primer capítol de la sisena temporada de Joc de Trons anomenat ‘The red woman’ arran de l’allau de demandes per a la primera projecció que s’havia previst a les vuit del vespre. La segona emissió del capítol serà el mateix dilluns 25 d0’abril a dos quarts d’onze de la nit al Teatre Municipal de Girona.

Des del primer moment, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha demanat disculpes pel “col·lapse” que s’ha patit aquest migdia amb la plataforma de venda d’entrades Koobin, que és el sistema que utilitza el Teatre Municipal de Girona per reservar i vendre localitats en tots els seus espectacles. Tal i com ha explicat el director general de l’empresa, Fernando Martín, els tècnics estan treballant-hi per poder solucionar aviat el problema. D’entrada, han assegurat que desconeixen l’origen exacte del col·lapse que podria estar degut a un problema de configuració de l’esdeveniment gratuït que ha provocat que interactués de manera “anòmala” amb la plataforma de pagament. “Ens sap greu perquè també som fans però desafortunadament ha succeït, no ha estat una caiguda dels servidors perquè estaven funcionant correctament en el moment dels fets”, ha comentat Martín davant de l’Ajuntament de Girona.

Segons ha admès el CEO de la companyia, estaven preparats per rebre una allau de peticions, uns pics d’afluència que saben maniobrar però que, tal i com ha explicat, poden causar “comportaments anòmals”. “Aquestes coses passen de tant en tant, els pics canvien el comportament de la plataforma i creiem que ha estat un encadenament de diversos errors o problemes”, ha subratllat.

A la una del migdia en punt, quan s’obria la possibilitat d’adquirir una localitat, hi havia 500 internautes que estaven intentat accedir a la plataforma i centenars més en cua. “La previsió de quan podrem tenir-ho solucionat és difícil, pot ser cosa d’hores o de dies però creiem que demà ja estarà arreglat”, ha assenyalat. No obstant això, per prudència, no serà fins el proper dimarts 19 d’abril a la una del migdia que els interessats podran tornar a intentar adquirir una entrada a través d’internet.

No obstant això, el col·lapse ha provocat grans maldecaps als fans de la sèrie que estaven ansiosos per aconseguir una entrada; fins al punt que un centenar de persones s’han desplaçat presencialment fins al Teatre Municipal de Girona per poder assegurar-se la seva assistència a l’esdeveniment. “Quan ens hem trobat amb el problema, hem intentat gestionar-lo el millor que hem sabut”, ha manifestat Ribas. Per això, s’han lliurat les entrades en mà, més de 300. “S’ha aïllat perquè la gent que estava a taquilla pogués aconseguir les entrades”, ha reiterat el responsable de l’empresa Koobin.

En concret, el proper dilluns se’n posaran unes 300 més a la venda més el centenar que es sortejarà a través de Canal+, tant pel primer passi com pel segon. “Totes s’hauran d’adquirir per internet i si no funciona crec que no m’asseuré a un tron sinó que faran alguna cosa pitjor amb mi, tal i com passa a la sèrie”, ha bromejat el regidor de Cultura. En aquest sentit, Ribas ha explicat que tots són conscients que l’aforament és limitat.

Una festa de ‘Joc de trons’

El proper dilluns 25 d’abril s’han programat una sèrie d’actes al voltant de l’estrena del capítol i que es faran entorn el Teatre Municipal de Girona. A les sis de la tarda s’ha previst projectar el documental ‘Taller Canal+’ sobre la cinquena temporada de la sèrie, a les vuit hi haurà el primer passi de l’episodi i, un cop finalitzat, es passarà el documental ‘Juego de Tronos T6. Viaje a España’ en el qual es podran veure les diferents localitzacions que s’han utilitzat en aquesta sisena temporada, entre elles Girona. Posteriorment, hi haurà el segon passi del capítol i seguidament el documental. El capítol en si s’estrenarà mundialment a través de HBO a les quatre de la matinada del proper dilluns 25 d’abril.

A part, durant la setmana del 25 d’abril a l’1 de maig el consistori es decorarà amb elements d’aquesta popular sèrie i a la planta baixa del Teatre Municipal de Girona es col·locarà el famós tron que dóna nom a la producció televisiva. A part, Ribas ha avançat que és possible que hi hagin “més sorpreses” que no ha volgut desvelar.