Tretze entitats consultaran a Lloret de Mar sobre el perllongament de la C-32

Consideren que s'ha de fer el mateix que a Blanes

Un total de tretze entitats, entre les quals hi ha la Plataforma Aturem l'Autopista C-32 al capdavant, faran una consulta popular per conèixer l'opinió dels veïns de Lloret de Mar sobre el perllongament d'aquesta infraestructura que veuen com a una amenaça per al patrimoni natural i cultural a la zona. La consulta es farà el 17 d'abril amb quatre punts de votació. Podran votar els majors de 16 anys amb domicili a Lloret de mar i se'ls farà la mateixa pregunta que a Blanes, on aquell mateix dia l'Ajuntament ha convocat la mateixa consulta de forma oficial. Des de la plataforma denuncien un cop més la falta de voluntat de l'Ajuntament de Lloret de Mar per tirar endavant una consulta que inicialment va dir que faria i ho qualifiquen de "vergonyós".

Al capdavant d'aquesta consulta hi ha la Plataforma Aturem l'Autopista C-32 que ha aconseguit el suport de dotze entitats més del territori. Segons diuen, volen que els lloretencs puguin expressar-se democràticament sobre un projecte que consideren una "amenaça" perquè "posa en perill" el patrimoni natural i cultural del territori.

La decisió de fer la consulta a Lloret de Mar es va prendre després de mantenir una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Segons la plataforma, el conseller els va dir que el projecte estava aturat a "l'espera del resultat de la votació de Blanes". Creuen "indispensable" que els ciutadans de Lloret de Mar també puguin expressar la seva opinió i lamenten que el consistori decidís fer marxa enrere i no tirar endavant la consulta el desembre passat tot i havent-ho aprovat abans per ple. Una actitud que segons la plataforma és "vergonyosa" perquè "un cop més la ciutadania haurà de fer allò que els representants polítics desatenen", com és una consulta per defensar el "dret a decidir dels lloretencs sobre el futur del seu poble".

La mateixa pregunta que a Blanes

La consulta es farà el 17 d'abril, el mateix dia que també es farà a Blanes. Hi haurà 4 punts de votació amb diferents meses electorals on els ciutadans es podran expressar sobre la mateixa pregunta que es plantejarà a Blanes. Els votants seran majors de 16 anys amb domicili al poble de votació, Lloret de Mar. Els diferents centres de votació estaran connectats en xarxa per evitar que es puguin duplicar vots. Més d’una trentena de voluntaris es desplegaran pels diferents centres de votació per assegurar una correcta organització i funcionament.

Les 13 entitats que de moment s’han sumat a la celebració de la consulta són la Plataforma Aturem l'Autopista C-32; Associació Ciutadana SOS Lloret, Assemblea de Joves de Lloret, Centre Excursionista Lloret, Penya Xino-Xano, Penya Ciclista Lloret de Mar, Associació de Veïns El Rieral, Associació de Veïns Can Ballell, Associació Astrum Lloret, Cineclub Adler, ICV-EUiA Lloret, CUP Lloret, En Lloret Sí, Se Puede.