Troben la campana de Quart sostreta a finals de març i detenen el suposat autor del robatori

La campana pesa uns 500 quilos i està valorada en 1.250 euros

Segons han concretat els Mossos, la detenció del veí d'Anglès ha quedat sense efecte (de manera que ha pogut tornar a casa), però ara està a l'espera que el citi el jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona.

Sembla ser que la campana va ser trobada en una empresa de Sils. La hipòtesi més fiable és que els autors del robatori la venguessin per ser fosa, ja que se'n podien obtenir uns 1.250 euros. Pesa 500 quilos i les grans dimensions de l'objecte sostret fan pensar que els lladres haurien necessitat, com a mínim, un camió i una grua per moure-la.

L'ermita on es va produir el robatori només s'obre en ocasions puntuals i no és la primera vegada que s'hi produeix un robatori. Així, l'agost passat uns lladres van emportar-se cablejat de coure i una pica baptismal de l'ermita de Sant Martí de Castellar. També van produir-s'hi alguns danys materials. És per tant, la segona vegada en menys d'un any que el temple rep visites indesitjades.

L'ermita, d'art romànic, és propietat del Bisbat de Girona i data del segle XII. El segle XVIII va ser reformat però va conservar ell campanar de torre original.