Enxampen turistes robant ous de l'escultura d'Oksana Mas a Figueres

El regidor de Cultura, Richard Elelman, va acusar directament als figuerencs

La setmana passada una veïna de Figueres passejant per davant de les escultures d'Oksana Mas ubicades a la plaça Tramuntana va observar com una família de turistes, composada per pare, mare i dos nens petits, van agafar tres ous i se'ls van guardar posteriorment dins una bossa que portaven.

La figuerenca, indignada, va poder veure com deu minuts més tard una mare i la seva filla agafaven més ous de la mateixa escultura. Aleshores va decidir prendre una fotografia i tenir constància de l'acte vandàlic. A la imatge es pot observar com la menor d'edat té un ou a la mà dreta mentre la seva mare li pren una fotografia al lateral dret de la instantània.

Aquesta fotografia fa ser facilitada posteriorment al regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Richard Elelman (ICV), després que aquest acuses directament als figuerencs de ser els principals causants dels actes de vandalisme que han patit ambdues escultures situades a la placeta baixa de la Rambla i l'altre a la plaça Tramuntana. Elelman va explicar en declaracions a AraGirona.cat que se sentia 'avergonyit per primera vegada en 20 anys' de ser ciutadà de Figueres i que per culpa del comportament dels veïns del municipi ara es veien obligats en retirar les obres del carrer, fet que no havia passat mai en cap de les ciutats europees que han acollit les obres d'Oksana Mas.