Malmeten les escultures d'Oksana Mas a Figueres i el consistori decideix retirar-les del carrer

El regidor de Cultura, Richard Elelman, ha assegurat que 's'avergonyeix' de ser figuerenc

Les escultures de l'artista ucraniana, Oksana Mas, seran retirades de la placeta baixa de la Rambla i la Plaça Tramuntana de Figueres després de ser objecte d'actes vandàlics. Segons ha informat aquest matí el regidor de cultura de l'Ajuntament de Figueres, Richard Elelman (ICV), l'artista i el consistori han decidit posar fi a l'exposició i retirar les escultures el més aviat possible. Els elements artístics es van inaugurar el passat 16 de juliol i s'havien de mantenir fins el proper mes d'agost però els atacs soferts n'han precipitat la seva retirada.

Per la seva banda, Elelman ha explicat en declaracions a AraGirona.cat que se sent 'avergonyit per primera vegada en 20 anys' de ser figuerenc i ha lamentat profundament la conducta incívica d'alguns ciutadans. Precisament els propietaris dels comerços propers a les escultures han observat com eren persones residents a Figueres i d'edats molt diverses, les que dia rere dia descargolaven els petits ous que conformaven les escultures i se'ls emportaven.

Aquest mateix matí l'Ajuntament ha instal·lat unes tanques de segueretat al voltant de les escultures perquè ningú s'hi pugui apropar i descargolar més elements. 'És molt trist que pels actes d'uns vàndals la ciutat ha perdut l'oportunitat de tenir unes escultures com aquestes', ha dit Elelman qui també ha confessat que l'exposició ha tingut lloc en moltes altres capitals europees i mai abans havia passat res.