Mor un nen de 12 anys sepultat per la sorra mentre jugava a la platja de Castelló d'Empúries

L'infant va construir un túnel sota una duna que es va ensorrar sobre seu

El nen de 12 anys estava jugant amb els seus tres germans fent un túnel subterrani en una de les dunes que hi ha just davant del càmping La Laguna, a tocar de la desembocadura de la Muga. La víctima va entrar en el túnel que entre els germans havien construït per seguir excavant però aquest es va esfondrar. El nen va quedar atrapat sense poder sortir-ne. Quan els germans van veure que no es podia moure, es van espantar i van córrer per avisar els pares.

Un guarda del càmping que recorria la zona va veure les cames del nen atrapat a la duna i va córrer a treure'l. Tot i així, quan va aconseguir deslliurar-lo, el nen ja no respirava. Poc després, van arribar els pares al lloc de l'accident.

Els serveis d'emergència van intentar reanimar al nen però no van poder salvar-li la vida. El menor havia empassat molta sorra.

Una treballadora d'un dels bars que hi ha a la platja just al costat de la duna on jugaven els nens, Isabel Fernandez, ha explicat que en el moment dels fets hi havia molt poca gent a la platja perquè feia núvol i que per aquest motiu no va sortir en tota la tarda a la terrassa. 'Tenia la música engegada i no vaig sentir res. Ahir era un dia amb poca gent, perquè feia núvol i tampoc vaig sortir a la terrassa', ha explicat Fernandez. Quan va acabar de treballar, pero, la treballadora va veure una ambulància prop de la duna i diversos agents de la policia local. 'Ja s'estava acabant tot', ha dit.

El director del càmping Laguna -on acampava la família suïssa que passava uns dies de vacances a l'Alt Empordà- ha lamentat la mort del menor i ha explicat que el càmping està molt afectat per l'accident.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, s'ha mostrat preocupat pel succés i ha assenyalat que la platja serveix per divertir-se, però ha advertit que els adults s'han de fer responsables dels més petits. Güell ha puntualitzat que 'a vegades el límit entre la diversió i el risc, la mainada no el veu però per això ho haurien de veure els grans'.