Banyoles gairebé dobla els participants en activitats i visites guiades respecte el 2012

Dels 1.164 visitants que hi va haver fa tres anys enguany ja s'ha arribat als 2.105

L'Ajuntament de Banyoles fa un balanç positiu de l'acollida que tenen les activitats de descoberta de l'entorn natural i patrimonial on s'inclouen des de tallers, passant per visites teatralitzades o espectacles infantils. A l'espera de recollir les dades d'aquest últim trimestre, de moment ja s'han superat el total de l'any passat que van ser 2.069. En el que va d'any ja se n'han comptabilitat 2.105 i es preveu arribar a doblar les xifres de l'any 2012 quan van ser un total de 1.164 persones.

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Joana Vilà, parla de "consolidació" d'unes activitats, la majoria gratuïtes (un 95%) que van dirigides sobretot a un públic familiar. "Volem tenir una oferta atractiva perquè els visitants tornin a venir", afirma Vilà. Entre les activitats que més èxit han tingut, destaca el taller d'escuts i espases que es va fer a la passada edició de la Fira Aloja de temàtica medieval, l'espectacle de titelles sobre el drac de Banyoles o les visites teatralitzades per mostrar els principals atractius monumentals. Aquests últims es vénen fent des del 2009 amb una molt bona acollida.

Per contra, s'estudiarà una possible redefinició de les activitats esportives que aquest any s'han inclòs al programa d'activitats i que no han acabat tenint el públic que s'esperava. Vilà ha apuntat a un problema de difusió.

Un 15% més de consultes que l'estiu passat

Creixen també les consultes a les dues oficines de Turisme que hi ha a la ciutat. De l'1 de juny al 30 de setembre del 2015 s'han registrat 11.527 demandes d'informació. La majoria, un 89% s'han fet a la que hi ha a l'Estany, mentre que el restant s'ha registrat a Cal Moliner, situat a la plaça Major. En xifres totals, representa que s'han fet 1.739 consultes més que el mateix període de l'any passat, un 15% més. Tot i això encara s'està lluny de les 26.000 demandes registrades el 2009 quan encara no hi havia la crisi. La majoria s'han fet de forma presencial (91%), un 7% per via telefònica i un 2% per corre electrònic.

Pel que fa al tipus de consultes, la informació més sol·licitada són les activitats per poder fer el municipi (3.471 consultes) mentre que les referents al patrimoni històric van ser 926, entre d'altres.

Turistes barcelonins i francesos

El perfil del turista és sobretot català, un 59%, seguit d'un 24% d'estrangers i un 17% d'altres comunitats autònomes. El visitant català és sobretot de la província de Barcelona (73%) mentre que el de Girona representa un 19%, Tarragona 6% i Lleida 2%. La meitat dels europeus eren francesos i un 21% eren anglesos.

Pel que fa a les xarxes socials, aquest dilluns el compte de Twitter de @TurismeBanyoles ha arribat als 1.000 seguidors. A Facebook la pàgina de Turisme de Banyoles té 3.025 seguidors.