3.000 persones acompanyen Artur Mas en la seva entrada al TSJC

El president també ha comptat amb el suport de 400 alcaldes

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha entrat aquest matí a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb el suport dels 400 alcaldes catalans, el Govern en ple i una multitud de ciutadans -3.000 segons la Guàrdia Urbana- que l'esperaven al Passeig Lluís Companys.

El president ha arribat acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de De Gispert, procedent del Castell de Montjuïc, on ha fet una ofrena floral per homenatjar l'expresident català Lluís Companys, afusellat avui fa just 75 anys. Alguns dels ciutadans anònims que esperaven Mas a les portes del TSJC portaven estelades i pancartes i han cridat consignes a favor de la independència.
 
En el recorregut pel Passeig Lluís Companys, els alcaldes han acompanyat el president amb les vares alçades, mentre que els ciutadans han cridat consignes a favor de la independència i han exhibit lemes com 'Les urnes no s'imputen, el 9-N Som tots" , "Units pel 9-N. Votar=Democràcia", "Tots som imputats" i cridat consignes com "Mas president, Catalunya independent", "Fora la justícia espanyola" i "La nostra sentència, independència".

A la porta, la dona del president, Helena Rakosnik, ha esperat al seu marit i un cop Mas ha entrat al TSJC, al voltant de tres quarts de deu del matí, els assistents han entonat "Els Segadors".

Pel que fa als membres del Govern, hi eren la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el conseller de Presidència, Francesc Homs; el conseller de Salut, Boi Ruiz; el conseller de Justícia, Germà Gordó, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; la consellera d'Educació, Irene Rigau, que va declarar dimarts; el conseller d'Interior, Jordi Jané, i el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta.

Altres dirigents que han acompanyat Mas fins a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han estat el president d'ERC, Oriol Junqueras, i un dels seus predecessors, Jordi Carbonell; el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva; el coordinador general de CDC, Josep Rull; l'exportaveu de CDC al Parlament, Jordi Turull; el cap de llista de la CUP en els darreres eleccions, Antonio Baños, i el seu predecessor, David Fernández; el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont; l'excoordinadora de l'ANC, Carme Forcadell; l'actual, Jordi Sànchez; l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'expresident del Parlament Joan Rigol, que s'ha acabat abraçant a una emocionada presidenta del Parlament, Núria de Gispert.