Aquesta nit a la Casa Pastors de Girona, on antigament s'hi trobava l'Audiència Provincial, s'ha pogut veure 'Please Continue', una proposta de Roger Bernat i Yan Duyvendak que presenta certes similituds. Allí es jutjava a un jove acusat de matar el pare de la seva xicota. Per preservar l'anonimat del cas, l'encausat s'anomena Hamlet; la víctima, Poloni, i la seva filla, Ofèlia.
L'obra ha condensat en dues hores el que habitualment es desenvolupa en una setmana per a un judici d'aquestes característiques. El públic ha pogut copsar de primera mà (i també a través d'Internet mitjançant streaming), com funciona un procés judicial. Facultatius com el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, el fiscal Víctor Pillado, el forense Narcís Bardalet, el psiquiatra Leopoldo Ortega-Monasterio i l'advocat Carles Monguilod, acompanyats per l'auxiliar judicial Remei Rivas, hi han participat aquesta nit. La seva actuació no ha tingut res de teatral, mostrant-se molt segurs en totes les seves intervencions i dotant el judici d'un gran realisme. Més còmodes a mesura que avançava la representació, fiscal i advocat de la defensa s'han "agradat" en el tram final de les conclusions i esplaiat sense timidesa.

L'experiència, feixuga en alguns moments però apassionant per hom que no està habituat a veure quin és el funcionament i desenvolupament d'un judici, es complementa amb l'elecció d'un jurat popular escollit d'entre el públic de forma aleatòria. La seva deliberació, que es porta a terme en una sala annexa i que es pot "espiar" a través d'un circuit tancat de televisió, posa punt i final a la representació.
Quinze minuts més tard han tornat a escena per a donar el seu veredicte. Aquesta nit Hamlet ha resultat absolt (tres vots culpable amb atenuant i sis de no culpable) però, en la representació d'aquest diumenge a les sis de la tarda, qui sap si acabarà a la presó?