El Gastromusical tanca amb poc més d'un 90% d'ocupació

El festival va cloure diumenge amb un Gastroflamenc ple a vessar

“Hem tancat el millor GastroMusical de la història del festival”, així de satisfet es mostra el cuiner i propietari del restaurant Molí de l’Escala, Jordi Jacas, ideòleg del festival que diumenge a la nit va tancar la 9a edició. Artistes com Ismael Serrano, Rafael Amargo i Maria Rodés han posat la música d’aquesta edició, amb xefs com Dani García, Carles Tejedor, Marc Joli i Fran Vicente a la cuina.
 
Més d’un miler de persones han passat pel GastroMusical que ha registrat una ocupació mitjana de més del 92%. A més, s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides per a la primera nit del festival, que van protagonitzar el xef malagueny Dani García i el cantautor madrileny Ismael Serrano, per al Gastroflamenc que va tancar diumenge a la nit el festival, amb el bailaor Rafael Amargo i la cuina de Jordi Jacas i el seu equip, i per al Gastrokids.
 
D’aquesta edició del GastroMusical Jordi Jacas destaca que “hem consolidat les dues noves propostes que vam estrenar l’any passat, la Nit de les Estrelles i el Gastrokids, i hem estrenat amb èxit les dues novetats que vam proposar per aquesta edició del festival, el Gastrovermut i especialment el Gastroflamenc”.
 
El GastroMusical es va obrir dimecres passat amb el sopar-concert que van oferir Dani García i Ismael Serrano. Dijous, va ser el torn del cuiner Carles Tejedor i de la cantautora catalana Maria Rodés. La Nit de les Estrelles es va celebrar divendres i es va convertir en un duel gastronòmic entre dos dels xefs més mediàtics del moment Fran Vicente i Marc Joli, finalistes del concurs televisiu Top Chef, amb la música d’Always Drinking Marching Band. Dissabte va ser el torn per als més petits amb el Gastrokids, on van participar en diferents tallers relacionats amb la cuina i la gastronomia. I el festival es va tancar diumenge amb el Gastrovermut al migdia, amb el swing de Hop’s Trio, i a la nit amb el Gastroflamenc, que van proposar Jordi Jacas i el seu equip i Rafael Amargo.
 
Tancada aquesta edició, Jordi Jacas pensa ja en la propera, on se celebrarà el desè aniversari del festival. “Com vaig dir el primer dia, el repte ara serà superar aquesta edició amb la desena i dissenyar un aniversari gastromusical ben especial”, assegura.
 
Una exposició de John Martin i un festival solidari
 
Durant el GastroMusical també s’ha pogut veure una exposició de l’artista John Martin, on traçava un vincle entre el món de l’art i el menjar, a través de diferents escultures de peixos elaborades amb materials trobats a la Costa Brava.
 
Un any més, el GastroMusical ha mantingut també el seu caràcter solidari i en aquesta 9a edició ha col·laborat amb l’associació ‘Un petit pas de l’Escala’ que treballa per donar suport a la problemàtica dels nens del carrer de Senegal.
 
El GastroMusical és un festival pioner a Catalunya promogut pel restaurant Molí de l’Escala que uneix la música i la gastronomia, com també l’art i la solidaritat. Un cuiner i un músic s’expressen al mateix temps: un als fogons i l’altre a l’escenari. El resultat és una combinació única i exquisida de plaers intensos. El cuiner convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil del músic que actuarà a continuació. La intimitat de l’establiment que dirigeix Jordi Jacas, juntament amb la proximitat dels creadors, esdevenen els ingredients bàsics per unes vetllades màgiques en un entorn privilegiat: l’Empordà.